home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
A kisérettségi és a középiskolások záróvizsgájának a dátuma nem változik
2023.06.02.
LXXVIII. évf. 22. szám
A kisérettségi és a középiskolások záróvizsgájának a dátuma nem változik

Mint ismeretes, a szerb kormány döntése értelmében, a tervezettnél két héttel korábban, június 6-án véget ér a tanév minden szerbiai általános és középiskolában. Indokként a május elején történt belgrádi iskolai lövöldözést jelölték meg, melynek tíz halálos áldozata van.

Az iskolák június 2-án levélben kaptak utasításokat az oktatási minisztériumtól a tanítás és az osztályozások megszervezésére. Az iskolai naptár megváltoztatása lehetővé teszi, hogy az eredetileg megállapított tanítási napok számától öt százalékban el lehessen térni a 2022/2023-as tanévben.

A tanároknak legkésőbb június 6-áig javaslatot kell tenniük a záróosztályzatokra, amiről időben tájékoztatni kell a diákokat, és a szülőket, vagy a gyermek törvényes képviselőit. Azoknak a tanulóknak, akik nem elégedettek, biztosítani kell a feltételeket az osztályzat javítására.

Az általános és középiskolák nevelő-oktató munkanaptárában előirányzott minden egyéb tevékenység továbbra is a meghatározottak szerint folyik majd. Az oktatási intézmények a minisztérium által előírt program szerint szerveznek aktivitásokat június 6-a után a gyerekeknek. A napköziket június 20-áig működtethetik az iskolák. A szabadidős tevékenység, különórák, pótlás és felkészítés, szintén folytatódhat június 20-áig.

Az éves munkaterv szerint történik majd a nyolcadik osztályos tanulók kisérettségije, a szakközépiskolák záróvizsgája, valamint a középiskolások érettségi vizsgája is. Az eredeti tervek szerint kerül sor az összes pótvizsgára, ahogyan a zeneiskolák éves vizsgáira, valamint minden egyébb vizsgára is, amiket az iskolákban tesznek.

Forrás: Szerbiai RTV, Tanjug, Pannon RTV, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..