home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
A kínai himnusz nem játék
(Összeállította: TALPAI Lóránt)
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
A kínai himnusz nem játék

A Kínai Kommunista Párt és az államtanács számos helyen betiltotta a nemzeti himnusz lejátszását. A himnuszt ezentúl esküvőkön, temetéseken, bálokon, üzleti és szórakoztató rendezvényeken tilos lesz lejátszani vagy elénekelni.

A kínai kormány a szigorítással a himnuszhoz kapcsolódó szabályok egységesítésére törekszik. Mivel a himnusz a nemzeti függetlenségre, a felszabadulásra, a virágzó és erős országra, illetve népének jólétére utal, csupán fontos eseményeken, ünnepeken, nyilvános politikai gyűléseken, formális diplomáciai eseményeken, továbbá jelentős nemzetközi találkozók alkalmával szabad lejátszani. A szabályalkotók azonban nem feledkeztek meg a sportrendezvényekről, a versenyekről, illetve a zászlófelvonási ünnepségről sem. Említést tesznek olyan alkalmakról is, amelyeken fontos a nemzeti méltóság kifejezése. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..