home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A kézművestábor huszadik születésnapja
(Tha)
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
A kézművestábor huszadik születésnapja

A rendkívül szeszélyes időjárás sem vette el a kedvét annak a mintegy harminc gyermeknek és fiatalnak, aki a huszadik kézművestábor munkájában vett részt Tiszaszentmiklóson. Az egyhetes rendezvény rendkívül jó hangulatban telt el, szép munkák születtek, barátságok köttettek, és búcsúzáskor a könnyek is kicsordultak.

A részvevők Oromról, Oromhegyesről, Zentáról, Szabadkáról, Törökkanizsáról, Csókáról, Padéról érkeztek, ezenkívül ott voltak a helybeli kisdiákok is. Az eseményt, melynek ezúttal is a katolikus plébánia adott otthont, immár két évtized tapasztalatával a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezte.

A jubileumi programban számos érdekes foglalkozás szerepelt. Barát Kinga és Rakić Violetta nemezelést, gyöngyfűzést és gyurmaékszer-készítést, Csizmadia Berák Benitta üvegfestést és gipszöntést, Tóth Lívia batikolást, Csorba László pedig agyagozást tanított. Varga Ibolyával fülbevalókat horgoltak a legügyesebb kezű lányok, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Százszorszép kézimunkacsoportjának tagjai quillingezést és karkötőfonást oktattak. Vasas György a kötélverőgép működését mutatta be, Szarvák Anikó a rovásírás rejtelmeibe igyekezett bevezetni a jelenlévőket. Közkedveltek voltak a csapatjátékok, valamint a tábortűz melletti szalonnasütés is, de a legnagyobb élményt mégis a padéi Sövényházi-tanyán tett látogatás nyújtotta. A táborlakók lovagoltak, szamaragoltak, lámát simogattak, antilopot etettek — egyszóval kiválóan szórakoztak.

A kézműveshét a hagyományokhoz híven ezúttal is az elkészült munkák kiállításával és záróműsorral fejeződött be. A népes közönség nagy tapssal jutalmazta Andruskó Györgyi, Bujak Adriano, Novák Katalin versmondókat, a mesét olvasó Kempl Kevint, a Gyorgyevity Gabriella és Erdélyi Hargita alkotta furulya-ének duót, a helybeli kis táncosokat és a Sóvirág vegyes kórust. A gálára vendégek is érkeztek: a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület kis citeracsoportja és Mihók Attila hangszerszólista, valamint a csókai Vrábel János és a szabadkai Varga Attila, aki az első táborokban oktatott. A régi idők felidézésén kívül furulya- és dudajátékkal tették teljessé az utolsó estét.

A tábor legemlékezetesebb pillanatait felelevenítő vetítés után ízletes vacsora és a kézművestábor huszadik születésnapjára készült torta várt mindenkit. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..