home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A kevés is néha több
Zséli Ágnes
2021.10.21.
LXXVI. évf. 42. szám
A kevés is néha több

200 segélycsomagot osztottak ki Törökbecse községben a nehéz sorsúaknak. Az élelmiszert és tisztálkodási eszközöket tartalmazó adományt a Vöröskereszt vajdasági és szerbiai szervezete állította össze. A csomagot azok a nehéz szociális helyzetben élők vehették át, akik kis összegű időskori juttatásból, rokkantnyugdíjból, szociális segélyből élnek, és nem jogosultak a településen működő népkonyha szolgáltatására. Az ötvennégy éves Mirjana négy éve a munkanélküliségből eredő nehéz mindennapokkal szembesül. Elmondta, az édesanyjával mindössze havi 10 000 dináros szociális segélyből élnek, ami korántsem könnyű.

— Fő ételünk a burgonya, mely mellé főként hagymát eszünk, így a legtöbb esetben ez kerül reggeliként, ebédként vagy akár vacsoraként az asztalra. Áramunk van, de a legutóbbi számlát képtelenek voltunk kifizetni. Négy évvel ezelőtt lábtörést szenvedtem, ami miatt csak alkalmi munkát tudok vállalni, az édesanyámnak viszont nincs nyugdíja. Örülök a csomagnak, mely a többi közt cukrot, sót, babot, száraztésztát, sampont, szappant, fogkrémet is tartalmaz, sőt, ami jelenleg a legnagyobb segítség, az a 10 kilogramm liszt.

Az özvegyen maradt Danica a következőket mesélte:

— A férjem nemrégiben hunyt el, így egyedül maradtam. Hét gyermekünk van, akik a családjukkal élik a mindennapjaikat. Nincs nyugdíjam, szociális segélyre sem vagyok jogosult, és elmondhatom, hogy ez nagyon nehéz. A csomag éppen a megfelelő időben érkezett, szinte mentőövként.  

A jogosultak névsorát a Vöröskereszt törökbecsei szervezete a Szociális Gondozási Központ és a nyugdíjasok, valamint a rokkantnyugdíjasok egyesülete javaslatára állította össze — mondta Radovan Kovačević, a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének megbízott titkára. Hozzáfűzte, a Vöröskereszt az idén másodszor segíti a szegény sorsúakat.

— A járványügyi helyzetre való tekintettel különösen odafigyeltünk arra, hogy a rászorulók maszkban, egyenként jöjjenek be székházunkba, betartva az előírt egészségügyi szabályokat. Ilyenkor, a téli idény beállta előtt, amikor nehezebb vagy lehetetlen alkalmi munkát találni, mindenképp enyhíteni szeretnénk a nehéz sorsú emberek mindennapjain.

A 200 segélycsomagból 66-ot Törökbecsén, 56-ot Beodrán, 44-et Kumánon és 34-et Bocsáron kézbesítettek.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..