home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
A kaponyai emlékműnél
2005.03.09.
LX. évf. 10. szám
A kaponyai emlékműnél

Emlékezők (Szabó Attila felvétele)A kemény hideg meg a behavazott utak ellenére az idén is sokan gyűltek össze a kaponyai emlékműnél, hogy méltóképpen emlékezzenek a szabadságharc győztes csatájának 156. évfordulójára.Az egybegyűltek a Himnusz eléneklése és a bajmoki Dózsa György Magyar Műv...

Emlékezők (Szabó Attila felvétele)

A kemény hideg meg a behavazott utak ellenére az idén is sokan gyűltek össze a kaponyai emlékműnél, hogy méltóképpen emlékezzenek a szabadságharc győztes csatájának 156. évfordulójára.
Az egybegyűltek a Himnusz eléneklése és a bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Központ énekeseinek, versmondóinak szép műsora után közös imával emlékeztek a csatában elesett hősökre.
Ünnepi beszédet DUDÁS Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke mondott, kiemelte, hogy ez a mostani megemlékezés más, mint a korábbiak voltak, nemcsak a csikorgó hideg és a havas táj miatt, hanem mert megtörtént 2004. december 5-e, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson anyaországunk eltaszította magától a határon túli magyarságot. Ebben a helyzetben hősies helytállásra és összefogásra van szükségünk, amiből fényes példát mutattak a kaponyai csatában vitézkedő őseink.
A kegyelet koszorúit a szabadkai önkormányzat, a bácsalmási küldöttség, a bajmoki helyi közösség, a Magyar Művelődési Központ és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői helyezték el az emlékmű talpazatánál.
Az emlékezés a Szózat közös eléneklésével zárult.
(--)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..