home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
„A juhásznak jól van dolga”
Borbély Tivadar
2013.09.18.
LXVIII. évf. 38. szám
„A juhásznak jól van dolga”

Sikeres rendezvény Erzsébetlakon

Az erzsébetlaki Juhászok Egyesülete megrendezte az immár hatodik juhásznapot. Az esemény keretében megtartották az egyre népszerűbb birkapaprikás-főző versenyt is, amelyre több mint húsz csapat nevezett be.
Az egybegyűlteket — akik többek között Écskáról, Lukácsfalváról, Nagybecskerekről és Muzslyáról érkeztek — Miroslav Markuš, a helyi közösség tanácsának elnöke üdvözölte. Beszédében kiemelte: a rendezvény bizonyítéka annak az összefogásnak, összetartozásnak és az egymás iránt megnyilvánuló figyelmességnek, amely a falu minden polgárát jellemzi.
A szervezők színvonalas művelődési műsorral is készültek. Amíg a szakácsok bográcsában főtt a birka, s a lengedező szél csábító illatokat röpített tova,  addig a muzslyai hagyományápolók egyesületének kancsikásai, a helyi művelődési egyesületek tagjai, illetve a szlovákiai Pozsony és Vázsec városok néptáncosai szórakoztatták a közönséget. A megjelentek között volt munkatársaival mgr. Ivan Bošnjak, Nagybecskerek polgármestere, mgr. Hallai Zoltán, a városi tanács tagja és Puskás János, a városi képviselő-testület elnökének segédje is.
A házigazdák a legkisebbeknek kocsikázással és — a Nők Klubjának jóvoltából — édes és sós süteménnyel kedveskedtek, a sportkedvelőket pedig ügyességi játékokra invitálták. A felvidéki vendégek a helyiek meghívásának tettek eleget — pontosan 130 éve ugyanis annak, hogy a szlovákok letelepedtek Erzsébetlakon.
A nap végére elkészültek a finomabbnál finomabb étkek is. A bírálóbizottság az erzsébetlaki Dvorszki Dejan főztjét találta legjobbnak.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..