home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A jövőbeni életpálya kiválasztásában segít az Eduexpo
(Tha)
2021.12.10.
LXXVI. évf. 49. szám
A jövőbeni életpálya kiválasztásában segít az Eduexpo

Szabadka után a Zentai Gimnáziumban is megtartották az EduExpo kiállítást, melyen több mint 400 végzős középiskolás vett részt Zentáról, Csókáról és Adról. A program célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a magyar nyelvű felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket.

A kiállítók a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központja, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és az Újvidéki Művészeti Akadémia voltak, emellett bemutatkoztak a diákszövetségek, a VIFÓ és a VaMaDiSz, az Európa Kollégium, valamint a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjairól is tájékozódhattak a résztvevők.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: A kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy a végzős középiskolások minél több információt kapjanak a vajdasági anyanyelvű továbbtanulási lehetőségekről, és ezzel is hozzájáruljunk ahhoz, hogy az itthoni felsőoktatási intézményeket válasszák – hangsúlyozta De Negri Ibola, az MNT Végrehajtó Bizottságának a tagja.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..