A jövő nemzedékét szolgálja

A jövő nemzedékét szolgálja

A törökbecsei Teleházban október elejétől ismét várják mindazokat az általános iskolásokat, akik még ügyesebben szeretnék kezelni a számítógépet.

A Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában működő Polgárok Egyesülete a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően új számítógépekkel, bútorzattal, nyomtatóval gazdagodott, mely eszközök elősegítik a tanfolyam sikeresebb elvégzését.

A foglalkozásokra alsós és felsős diákok jelentkeztek, akik nemcsak kikapcsolódásra használnák a számítógépet, hanem tanulásra is.

A másodikos Király ikrek azonnal csatlakoztak a csapathoz. Csaba elmondta, ő már kicsi korában is szeretett számítógépezni, most azonban eljött a pillanat, hogy még többet megtanuljon.

— A testvéremmel a Teleházba járunk számítógépezni. Szeretünk itt lenni. Odahaza mondtam is a szüleimnek, hogy amikor majd nagy leszek, én is gyerekeket szeretnék tanítani — fűzte hozzá mosolygós arccal a testvére véleményéhez Csenge.     


A szerző felvétele

Jelenleg tizenöten vesznek részt az órákon. A számítógépes foglalkozást a haladóknak a középiskola második osztályába járó Bálint Flórián tanítja. 

— Az óbecsei Műszaki Iskola diákja vagyok, és mivel számítástechnikát tanulok, Báló Tibor tanár úr kért fel arra, hogy a Teleházban informatikát adjak elő. El is vállaltam, és az a tapasztalatom, hogy hétről hétre mind több az érdeklődő. A gyerekekkel két csoportban dolgozom, jelenleg a Word a téma, hiszen fontos, hogy megtanuljanak írni a számítógépen. A találkozókat szombat délelőttre szervezzük, hiszen a kicsik akkor szabadok. Nem bántam meg, hogy ilyen fiatalon oktatói szerepbe bújtam, hiszen átadhatom tudásomat, és a tanári feladatba is belekóstolhatok, mely számomra új tapasztalatszerzési lehetőség. A jövőben a gyerekekkel az Excellt tanuljuk majd. Hiszem, hogy a Teleházban elsajátított tudást a későbbiekben is alkalmazni fogják.  

— A törökbecsei Teleház 2001-ben kezdte meg működését — mondta Báló Tibor, a Teleház vezetője. Kezdetben két számítógépük, nyomtatójuk volt, és nem állt módjukban a bővítés. Most azonban a magyar kormánynak hála az egyesület új eszközökkel gazdagodott. — A számítógépes tanfolyamon kívül más foglalkozásokat is tartunk a fiataloknak. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően az idén jelentős beruházást valósítottunk meg, hiszen két új számítógépet, két számítógépasztalt, új nyomtatót, valamint székeket vásároltunk. Kiemelném, hogy ez az elmúlt hat év legnagyobb befektetése. Azt is fontos hangsúlyozni, hogy a két számítógépre legális szoftvert vettünk. Az új eszközökre nagy szükség mutatkozott, mivel a Teleházban a számítógépesen kívül irodalmi és színjátszó csoport is működik. Mindannak ellenére, hogy Törökbecsén kevés gyermek van, nekünk sikerült összetoboroznunk őket, sőt, napról napra mind többen járnak az egyesületbe. Ennek igazán örülünk, hiszen a fő célunk az, hogy a Teleházban a jövőre készítsük fel a fiatal nemzedéket. A sikerünk titka pedig nem más, mint az, hogy az idősebbek átadják tudásukat a fiatalabbaknak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A jövő nemzedékét szolgálja
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2019.05.24.
  • LXXIV. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink