home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A jogszerűség zsákutcája
K. N.
2005.03.30.
LX. évf. 13. szám
A jogszerűség zsákutcája

Ábel Miklós a rendőrök gyűrűjében elhagyja a gyáratA Keramika igazgatója és munkásai továbbra sem dolgozhatnakA magyarkanizsai csempegyárban Antun Tonkoviæ bírósági végrehajtó és Geza Babijanoviæ, a szabadkai Kereskedelmi Bíróság bírója a múlt héten másodízben próbálta rendőri segédlettel v...

Ábel Miklós a rendőrök gyűrűjében elhagyja a gyárat

A Keramika igazgatója és munkásai továbbra sem dolgozhatnak
A magyarkanizsai csempegyárban Antun Tonkoviæ bírósági végrehajtó és Geza Babijanoviæ, a szabadkai Kereskedelmi Bíróság bírója a múlt héten másodízben próbálta rendőri segédlettel visszahelyezni munkahelyére Ábel Miklós igazgatót. Mint ismeretes, az elhúzódó, éppen ezért ellentmondásosnak tűnő bírósági és cégbejegyzési procedúra következtében Ábel Miklóst januárban a gyár mintegy kétszázhetven munkásával együtt a Milan Lukiæ főrészvényest képviselő Bata Miklós korábbi igazgató biztonsági emberekkel távolíttatta el a Keramikából, napok multával pedig valamennyi kiszorított foglalkoztatottnak felmondott. Időközben viszont Bata Miklós igazgatói minősítését törölték a cégbejegyzési nyilvántartásból, és e tisztségen Ábel Miklós kinevezését erősítették meg, ő viszont a mellette kitartó munkások nélkül nem tudja ellátni feladatát, hiszen maga küldte őket kényszerszabadságra. A mások által aláírt felmondások tehát érvénytelenek. A helyzetet március 21-én a bírósági végrehajtó és a rendőrség jelenlétében próbálta rendezni Ábel Miklós, a megbeszélések azonban sikertelenül zárultak. Újabb tárgyalásra már nagyobb rendőri erőkkel és Geza Babijanoviæ bíró jelenlétében került sor, de az öt óra hosszáig tartó megbeszélések ezúttal sem jártak eredménnyel.
- Mint már annyiszor, most is csak azt tapasztalhattuk, hogy a törvényes végrehajtás csődöt mondott. A konfliktushelyzetet intézményes támogatás nélkül nem tudom megoldani, hiszen a jelenleg törvénytelenül bent tartózkodók többször is megfenyegettek. Egy-két napon belül más megoldásokhoz leszünk kénytelenek folyamodni - nyilatkozta Ábel Miklós, amikor a rendőrök gyűrűjében elhagyta a gyárat, hogy a kint várakozó munkásait tájékoztassa a megbeszélés eredményéről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..