A jó újságíró

A jó újságíró

Olvasom a hétvégi Magyar Szóban, a VMSZ szabadkai városi szervezetének elnökével készült spontán, egyoldalas interjúban, hogy mennyire megtisztelő számára, hogy a Magyar Mozgalom újságírója készíti vele a beszélgetést. Akár az újságírónak is megtisztelő lehetne a megszólítás, tartok tőle azonban, hogy a megjegyzésben van egy jó adag szarkazmus.

Az újságíró vétkei közé tartozik, hogy annak a Magyar Mozgalom civil szerveződésnek a tagja, amely az utóbbi időben számos kritikát fogalmazott meg a Vajdasági Magyar Szövetséggel, a Magyar Nemzeti Tanács munkájával szemben.

Az érvelést követve ezek szerint vannak VMSZ-es újságírók is, de minden bizonnyal vannak demokrata pártiak, szerb haladó pártiak meg mindenféle pártiak is. De olyan, aki a saját fejével szeret gondolkodni, és esetleg az olvasó pártján áll, illetve szakmáját csakis az újságírás játékszabályainak maximális tiszteletben tartásával űzi, bizonyára nem létezik. Azaz mégis! A jó újságíró ugyanis — a VMSZ szabadkai szervezete elnökének szóhasználatával élve — a Vajdasági Magyar Szövetség újságírója. És hogy miből gondolom ezt? Az utóbbi hónapokban többször hallhattuk vezető VMSZ-es politikusok szájából, hogy a vajdasági magyar közösség egyenlő a VMSZ-szel. A saját fülemmel hallottam a következő kijelentést: aki a Vajdasági Magyar Szövetséget támadja, az a vajdasági magyarságot támadja. A jó újságíró csakis a „VMSZ újságírója” lehet, hiszen ez a párt testesíti meg a vajdasági magyarság akaratát. Mindenki más, akik kritikát fogalmaznak meg, akik nem értenek egyet a népakarattal, vagyis a VMSZ politikájával, azok nemzetárulók, közösségrombolók.

A választások közeledtével pedig pontosan be kell azonosítani a közösség ellenségeit, a közösségromboló erőket. Ebből a szemszögből már érthető, hogy miért rossz a „nemzetáruló” és a „közösségromboló” Magyar Mozgalom újságírójának lenni.

A VMSZ szabadkai városi szervezetének elnöke a fent említett Magyar Szó-s cikkben a többi közt szemrehányást tett a Hét Napnak, mivel a Maglai Jenő polgármesterrel készült múlt heti interjúban többször is megemlítették név szerint, ám ennek ellenére nem kerestük fel, hogy reagáljon az elmondottakra. Valóban nem kerestük! Ahogyan a többi személyt sem, akit megemlítettünk az interjúban.

Ezúton ígérem, hogy pótoljuk a mulasztást! 


Kattinson az alábbi képre, és tekintse meg a szerző adatlapját is!
Tomek Viktor

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A jó újságíró
Heti Jegyzet
A jó újságíró
Heti Jegyzet
  • Tomek Viktor
  • 2016.12.19.
  • LXXI. évfolyam 50. szám
Facebook

Támogatóink