home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A jó ügyekkel meg lehet szólítani a fiatalokat
Tóth Lívia
2019.11.09.
LXXIV. évf. 45. szám
A jó ügyekkel meg lehet szólítani a fiatalokat

Közel ezer magyarországi, romániai és vajdasági középiskolás vett részt a zentai Városi Sportcsarnokban megtartott Rákóczis Légy-Ott elnevezésű rendezvényen, amelyet a fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség a középiskolások számára szervezett rendezvénysorozatának Kárpát-medencei körútja során hívott életre.

A Magyar Nemzeti Tanács együttműködésével létrejött eseményen a vajdaságiak mellett kilenc magyarországi és egy romániai középiskola száz diákja is részt vett.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, évente mintegy nyolcvan rendezvényt szerveznek, amelyekkel legalább százezer embert, köztük elsősorban fiatalokat érnek el a Kárpát-medence területén és a világ egyéb szegleteiben. Az egyik legfőbb céljuk, hogy minél több gyermeknek segítsenek abban, hogy magyar nyelvű oktatásba kerüljenek, valamint a fiataloknak szeretnének találkozási lehetőségeket teremteni. Az elnök hangsúlyozta, a tapasztalataik alapján azt látják, a jó ügyekkel meg lehet szólítani a fiatalokat. Ez a korosztály szeret táborozni, utazni, éppen ezért ezeket az eseményeket olyan tartalmakkal kell gazdagítani, amelyek hozzájárulnak a későbbi boldogulásukhoz, vagy a kapcsolatrendszerük bővítéséhez. A Rákóczi Szövetség tíz évvel ezelőtt fordult a fiatalok felé, és ma már háromszáz olyan hely van a Kárpát-medencében, ahol léteznek Rákóczi-szervezetek.

A jelenlévőket Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke is köszöntötte. Beszédében rámutatott, a Rákóczi Szövetség az elmúlt három évtizedben azon munkálkodott, hogy összehozza és összetartsa a Kárpát-medencei magyarságot, ezen belül is elsősorban a fiatalokat.

A program folytatásában, a Rákóczi Szövetségről szóló kisfilm levetítését követően, Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési és informatikai igazgató vázolta fel a fiatalok előtt a szervezet lényegét, rendezvényeit és azokat a kommunikációs formákat, amelyeken keresztül felvehetik velük a kapcsolatot.

A Rákóczi Szövetség zentai ifjúsági szervezete tavaly augusztusban alakult meg, de már egy igen tartalmas időszakot tudhat maga mögött. Homolya Ákos elnök szerint az összejövetel célja az volt, hogy a vajdaságban élő fiatalok jobban megismerjék és elfogadják a szövetség tevékenységét és megérezzék az együvé tartozás jelentőségét.

A rendezvényen a középsuli.hu portál is bemutatkozott, majd ByeAlex és a Slepp koncertjével ért véget a zentai Rákóczis Légy-Ott.


A fotók forrása: Rákóczi Szövetség Facebook oldala, Kecskés Endre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..