A játék kohéziós ereje

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A játék kohéziós ereje

Rajtra készen Ezt a pechet, még egy Pókember! - Ifj. Alföldi József fotóiEgy rendezvény sikerességére mindenekelőtt annak tömegessége utal. S ha végül megvalósul, az utánajárással, kilincseléssel, szponzorok keresésével és még milliónyi miegymással teletűzdelt hónapok keservei fejet...

Rajtra készen

Ezt a pechet, még egy Pókember! - Ifj. Alföldi József fotói

Egy rendezvény sikerességére mindenekelőtt annak tömegessége utal. S ha végül megvalósul, az utánajárással, kilincseléssel, szponzorok keresésével és még milliónyi miegymással teletűzdelt hónapok keservei fejet hajtva adnak helyet az örömnek. Az alvéget a felvéggel egybekapcsoló megmozdulás sikerélményének, melynek rojtolódzó szálai valójában egy évekkel ezelőtt nyugalmazott, ám nyughatatlan temperamentumú rajztanárnő kezében futnak össze.
Huszadik alkalommal vette kezébe a játék kohéziós erejét hirdető májusi karnevál megszervezését Széchenyi Jolán Torontálvásárhelyen. A rendezvényt ezúttal is felkarolta a helyi közösség és több magánszemély, vállalkozó. Nevezési sorszámot kértek maguknak a helybeli Moša Pijade iskola és a Kolibri óvoda növendékei, s a gondterhelt mindennapokat, ha csak egy röpke órára is, de feledni óhajtó felnőttek. Visszatérő vendégként érkeztek a cserépaljaiak, a nagylajosfalviak, az újozoraiak, a pancsovai Jovan Bandur középfokú zeneiskola fiatal rézfúvósai... Színes forgatag fiákerezett, villanyvonatozott, vagy egyszerűen csak gyalogszerrel bandukolt végig a hársillatú főutcán az eperfás Vásártérig.
Ott pedig volt minden: hűsítő árnyék, alkalmi kulturális műsor, mézeskalács-bazár, felfújható fellegvár, pörköltfőző verseny hatvannégy üstjéből magasba röppenő, ízlelőbimbókat cirógató vastag illatgomoly...

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A játék kohéziós ereje
Szabadkai Napló
A játék kohéziós ereje
Média
Facebook

Támogatóink