home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A járvány áldozataira emlékeztek Szegeden
MTI
2021.05.04.
LXXVI. évf. 17. szám
A járvány áldozataira emlékeztek Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó önálló osztályának munkatársai vasárnap este a Dóm téren a koronavírus-járvány áldozataira emlékeztek.

A Fogadalmi templom előtt a járvány magyarországi áldozataira emlékezve 27 802 mécsest helyeztek el. A 43 sorban, soronként csaknem 650 mécses szinte teljesen megtöltötte a teret. Szintén mécsesekből kirakták a 3 208 515-ös számot is, amely a világszerte koronavírus okozta megbetegedésekben elhunytak számát jelezte.

A kezdeményezéssel a járvány áldozataira szerettek volna emlékezni, részvétüket kifejezve a hozzátartozóknak és tisztelegve azok előtt a kollégák előtt, akik egy éve a frontvonalban küzdenek a betegek életéért.

A viharos széllökések miatt a tervekkel ellentétben a mécseseket nem lehetett meggyújtani, azokat a szervezők a szegedi templomoknak adományozzák.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..