home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
A horgosi csatornahálózat fejlesztése
2023.10.05.
LXXVIII. évf. 40. szám
A horgosi csatornahálózat fejlesztése

A magyarkanizsai önkormányzat idén a kommunális infrastruktúra fejlesztése terén kötötte az egyik legértékesebb támogatási szerződést. A horgosi szennyvízhálózat kiépítését további 257,7 millió dinár értékben tudja folytatni, teljes egészében tartományi támogatásból, önkormányzati önrész nélkül. A munkálatokat megtekintette Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Nebojša Rakić polgármester-helyettes, akiket Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója fogadott a helyszínen. 

–Nagyon örülünk annak, hogy Horgoson sikerült elindítani a szennyvíztisztító projektumát azzal, hogy a csatornahálózatot tudjuk fejleszteni. Ehhez hathatós támogatást kaptunk a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól, az alpolgármester közbenjárására az önkormányzatnak nem kell önrészt fizetnie, ami egy ekkora projektumnál hatalmas összeg lenne. A projektum összesen kétszázötven millió dinár értékben öleli fel a munkálatokat Horgoson, ami két évre vonatkozik. A Nagyberuházási Igazgatóság idén már átutalt százmillió dinárt, a többit jövőre kapja az önkormányzat. Ha ezek a munkák befejeződnek, akkor a meglévő tervek alapján magát a szennyvíztisztítót is kiépíthetjük. Így Horgos lenne a második olyan település a községünkben, ahol a szennyvizet tisztítani tudjuk – nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester. Hozzátette, a településeken az ivóvízhálózat fejlesztése a prioritás, amire úgyszintén minden évben pályáznak.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Németh Ernő felvétele  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..