home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A horgosi csárda legendái A Hely keddi adásában
MTVA
2020.08.17.
LXXV. évf. 33. szám
A horgosi csárda legendái A Hely keddi adásában

Ami elsőként eszünkbe juthat Horgosról, az az egykori híres csárda, benne a kocsmárosné meg cimbalmos, esetleg Rózsa Sándor, aki erre (is) "működött" vagy bujdosott a határban.

Pedig a csárdának már csak a romjai vannak meg, mert mióta másfelé vezet a főút, elmaradtak a vendégek… Ugyanakkor Horgos máig sok kultúrtörténeti érdekességet kínál a látogatóknak. Keddi műsorunkban próbálunk árnyaltabb képet festeni a déli határ túloldalán levő magyar faluról, ami 100 évvel ezelőtt még Szeged éléskamrája volt. A hajdani mezővárosias élet mára falusiassá lett, de fogyatkozó népessége ma is őrzi gazdasági és szellemi hagyományait, amelyekről Vass Zoltán történész mesél Farkas Erika műsorvezető mikrofonja előtt.

 

Adás: Kossuth Rádió augusztus 18.  (kedd) 11.05-11.30.


A fotó a felvétel alatt készült, rajta Túri Török Tibor Szent Orbán szobra látható (MTVA/A Hely)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..