home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A hétvégi helyi közösségi választások eredményei
2021.08.16.
LXXVI. évf. 32. szám
A hétvégi helyi közösségi választások eredményei

A hétvégén Kishegyes, Zenta, Ada és Topolya községekben, valamint Nagykikinda város több településén tartottak helyi közösségi választásokat.

Kishegyes községben. Bácsfeketehegyen, Szikicsen és Kishegyesen összesen 45 tanácstagról döntöttek a polgárok, mindhárom településen egyaránt 15-15 jelöltre szavazhattak. Szikicsen minden induló bejutott a tanácsba, a részvételi arány 35 százalékos volt. Kishegyesen a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott 13 jelölt, míg Bácsfeketehegyen 10 jelölt jutott be a helyi közösség tanácsába. A részvételi arány a két településen 24, illetve majdnem 28 százalék volt.  

Topolya községben két falu, Bácskossuthfalva és Krivaja kivételével a többi településen helyhatósági választásokat tartottak. Összesen 3535 polgár járult az urnák elé.  Zentagunarason 9, Bajsán 12, Topolyán 14, Pacséron 10, Pobedán 11, Gunarason pedig 17 a VMSZ által támogatott jelölt került be a helyi közösségek tanácsaiba.

Zentán 20 százalékos volt a részvételi arány a helyi közösségi választáson. Összesen 7 helyi közösség tanácstagjairól döntöttek. A VMSZ által támogatott jelöltek közül a Centar–Tópart helyi közösségben 4, a Kertek helyi közösségben 8, a Tiszapart–Alvég helyi közösségben 7, Felsőhegy helyi közösségben 5, Tornyos helyi közösségben 9, a Bogaras helyi közösségben 6, és a Kevi helyi közösségben 7 került be a tanácsba.

Négyezren szavaztak Ada községben. Az adai I. helyi közösségben 15, Moholon ugyancsak 15, az adai II. helyi közösségben 17, Törökfalun pedig 11 jelölt vett részt a választáson. A VMSZ által támogatott 22 személy mindegyike bejutott valamelyik helyi közösség tanácsába.

Nagykikindán több mint 47 százalékos volt a részvételi arány. A lakosok 25 szavazóhelyen adhatták le voksaikat. Töröktopolyán és Kisoroszon 1-1, míg Szajánban 2 a VMSZ által támogatott személy jutott be a helyi közösség tanácsába.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..