home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
A hétvégén még maradnak a jelenlegi korlátozások
2020.12.18.
LXXV. évf. 51. szám
A hétvégén még maradnak a jelenlegi korlátozások

Reggel ülésezett a szerbiai válságstáb, de az újabb intézkedésekről szóló sajtótájékoztatót csak délután tartották meg. A szakemberek áttekintették a jelenlegi járványügyi helyzetet, és egyben azt is bejelentették, hogy december 21-én, hétfőn ismét összeülnek.

December 21-étől tovább tarthatnak nyitva a művelődési intézmények, a színházak, a mozik, a képtárak és a múzeumok Szerbiában, de azt még nem döntötték el, hogy ez 20 vagy 21 óra lesz-e.

Az előttünk álló hétvégén maradnak a bevásárlóközpontokra és a vendéglátóipari létesítményekre vonatkozó jelenlegi korlátozások. A válságstáb várhatóan a következő ülésén javasolja, hogy a későbbiekben a kisboltok, az éttermek és a kávézók 20 óráig tarthassanak nyitva. A további szigorításokról, vagy enyhítésekről a következő napok fejleményei alapján döntenek.

A délutáni sajtótájékoztatón érintették a PCR-teszt árának emelését is. A külföldiek számára a PCR-teszt Szerbiában 18 ezer dinárba kerül, a szerb állampolgároknak pedig 6 ezer dinárba, de csak az év végéig, január elsejétől ugyanis 9 ezer dinárt kell fizetni, ha valaki teszteltetné magát.

 

(Forrás: Tanjug, Pannon RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..