home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A hétvégén már szinte minden zárva lehet Szerbiában
2020.12.02.
LXXV. évf. 49. szám
A hétvégén már szinte minden zárva lehet Szerbiában

Sajtóinformációk szerint a szerb kormány várhatóan december 3-án, csütörtökön vitatja meg az újabb szigorításokat. Amennyiben elfogadják, az intézkedések december 4-én, pénteken már érvénybe is lépnek.

Ez azt jelenti, hogy a hétvégén már szinte minden zárva lesz Szerbiában. Az éttermek, kávézók, bárok és klubok, a fogadóirodák, a bevásárlóközpontok, játszóházak, a kozmetikai-, a fodrász- és szépségszalonok, a fitnesz központok, edzőtermek, a wellness központok munkanapokon 17 óráig üzemelhetnek, hétvégén viszont zárva kell maradniuk. 

Az élelmiszerüzletek munkanapokon és hétvégén egyaránt 21 óráig fogadhatják a vásárlókat.

A korlátozás nem érinti a gyógyszertárakat, az ételkihordással foglalkozó cégeket és a benzinkutakat, viszont az utóbbiaknál kizárólag az üzemanyag tankolása lehetséges.

A színházak és a mozik minden nap 17 óráig dolgozhatnak, ideértve a hétvégét is. Hétköznap a piacok a rendes munkaidő szerint, hétvégén viszont reggel 6 és 15 óra között tarthatnak nyitva.

Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára a Szerbiai Rádió és Televíziónak (RTS) elmondta, a helyzet napról napra romlik, ami azt jelenti, hogy reagálni kell, mert egyértelmű, hogy a meglévő szabályok nem hozták meg a várt eredményt.

Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos szintén a szerb közmédia műsorában jelentette be, hogy az új intézkedések, amelyekkel szeretnék minimálisra csökkenteni az emberek közötti kapcsolatokat, december 15-ig lehetnek érvényben. 

Tíz nap után felmérik a helyzetet, és az eredmények függvényében enyhítenek vagy szigorítanak a rendelkezéseken.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..