home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A hétvégén 49. Nemzetközi Kajakregatta Magyarkanizsán
Kovács Laura
2023.08.11.
LXXVIII. évf. 32. szám
A hétvégén 49. Nemzetközi Kajakregatta Magyarkanizsán

Augusztus 13-án, vasárnap, 10 óra 30 perces kezdettel rendezik meg Magyarkanizsán a strandon a 49. Nemzetközi Kajakregattát, amely a 14. Kanyó Zoltán Emlékverseny is lesz egyben. A kajakregatta a Szerb Kajak Szövetség szabályai szerint zajlik, és nyilvános eredményhirdetéssel zárul.

15-16 egyesület, közöttük két magyarországi klub is részt vesz a megmérettetésen, a szervezők mintegy 250 versenyzőre számítanak.  

Apró Roland, a magyarkanizsai kajakklub elnöke elmondta, Szerbiában évről évre nagyobb az érdeklődés a kajakozás iránt.
–Az elmúlt 15 évben hatalmasat ugrott előre a népszerűségi ranglétrán. A kanizsai klub jelen pillanatban 60-70 versenyzőt, gyereket foglalkoztat. Közülük még nem mindenki kész a versenyre, de most minél többen részt fognak venni, beleértve azokat a gyerekeket is, akik befejezték az idei kajakiskolát, hogy lássák, milyen valójában a versenyzés.

A hétvégi rendezvénytől azt várjuk, hogy a versenyzőinknek legalább a 70 százaléka érmet szerezzen, de ha nem így lesz, az sem gond. Inkább mindenki érezze jól magát és barátkozzanak a hazai és a magyarországi egyesületek tagjaival.  

Apró Roland a kajakosok edzéseiről is mesélt.
–Nagyon jó dolog, hogy itt a Tisza, de a Tiszának a vízállását nem tudjuk szabályozni, és főleg a tavaszi időben vagyunk nagy hátrányban azokkal szemben, akiknek állóvizük van, ugyanis ők olyankor is tudnak normálisan edzeni. Egy állóvizes pálya megoldaná a problémáinkat. Adorjánhoz, a kanálisra járunk ki evezni, amikor csak tehetjük a tavaszi időszakban, főleg azokkal a versenyzőkkel, akiknek már tavasszal válogatójuk van. A kicsikkel később kezdünk edzeni, de a szezon végére sikerül a hátrányt ledolgozni, amivel indultunk.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..