home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A héten adják át a listát
(tv.)
2006.12.06.
LXI. évf. 49. szám
A héten adják át a listát

Kasza József, Peđa Mališanović- Bejelenthetem, hogy ma reggelig 11 ezer aláírás gyűlt össze a VMSZ-listára, de tovább folytatódik az aláírások gyűjtése, és folytatni is fogjuk, mert nem akarjuk megfosztani a választókat attól a lehetőségtől, hogy támogassák a VMSZ-t - mondta...

Kasza József, Peđa Mališanović

- Bejelenthetem, hogy ma reggelig 11 ezer aláírás gyűlt össze a VMSZ-listára, de tovább folytatódik az aláírások gyűjtése, és folytatni is fogjuk, mert nem akarjuk megfosztani a választókat attól a lehetőségtől, hogy támogassák a VMSZ-t - mondta Kasza József, a VMSZ elnöke a párt pénteki sajtótájékoztatóján. Az elnök hozzátette, hogy több polgár azért nem tudta kézjegyével ellátni a VMSZ-listát, mert több helyen nem lehetett biztosítani elég aláírás-hitelesítőt. A bíróságok felelőtlensége vagy tudatos hozzáállása járult hozzá ahhoz, hogy megnehezítse az aláírás-hitelesítést. Kasza kiemelte, hogy a hét elején, de legkésőbb szerdán adják át a VMSZ-listát a Köztársasági Választási Bizottságnak.
A párt az elmúlt héten megkezdte a lakosságifórum-sorozatot, 5 nap alatt 11 helységben voltak. Kasza hangsúlyozta, hogy a visszajelzések, a polgárok hozzáállása egyértelműen alátámasztja, hogy sokan bíznak a VMSZ-ben, és tisztában vannak vele: ez a párt az egyetlen olyan vajdasági magyar politikai erő, amely képes a magyar kisebbség érdekeit méltón képviselni.
- A lakossági fórumok mottója az, hogy a polgárokkal közösen fogalmazzuk meg azt a programot, amit a párt a következő választási ciklusra felvállal - mondta Kasza József.
Varga László, a VMSZ kampánystábjának szóvivője elmondta, hogy a következő hetekben még nagyobb intenzitással folytatódnak a lakossági fórumok.
A sajtótájékoztatón jelen volt Peđa Mališanović, a makkhetesi Azohem vegyigyári üzem tulajdonosa is, aki elmondta, hogy tavasszal megkezdi a gyár kiköltözését. Mint ismeretes, ez a műtrágyaüzem évek óta szennyezi a környéket, a polgárok élete valóságos pokollá vált a sokszor elviselhetetlen zaj, a szennyezett levegő, a megnövekedett teherautó-forgalom miatt. Jövő őszre már a Nitrogénművekben indul be a termelés, és ezzel remélhetőleg véget ér a makkhetesi polgárok évek óta tartó gyötrődése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..