home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
„A helyzetet komolyan kell venni”
Fehér Márta
2020.03.16.
LXXV. évf. 12. szám
„A helyzetet komolyan kell venni”

A rendkívüli helyzet kihirdetése után hétfő reggel sajtótájékoztatót hívott össze Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Meggyőződésem, hogy bármennyire is meg fogja változtatni a mindennapjainkat, egészen biztos, hogy jó döntés született — fogalmazott, és ezúttal is figyelmeztetett arra, hogy a legidősebbek a legveszélyeztetettebbek. A VMSZ honlapján percrekész információkat közölnek majd az orvosok a koronavírus-járvány kapcsán, és mozgósítják a jó szándékú embereket, hogy segítsenek mindazoknak, akik arra rászorulnak.

— Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését meg lehessen állítani, és azok az intézkedések, amelyek vasárnap este bejelentésre kerültek, illetve amiknek a kibontása, részletezése az elkövetkező napokban meg fog történni, azok ehhez hozzá fognak járulni — mondta a VMSZ-elnök, és hozzátette, a sajtótájékoztatót azért hívta össze, mert azt tapasztalta, hogy a hír messze nem jutott el annyi emberhez, amennyihez kellene. — Nem tudok semmi újat mondani, de az elhangzottak megismétlésével, a média segítségével remélem, sokszorozódni fog azoknak az embereknek a száma, akikhez ez a hír el fog jutni.

A helyzetet komolyan kell venni — hangsúlyozta Pásztor István, és kiemelte, ez nem azt jelenti, hogy pánikolni kell, de azt sem, hogy legyint valaki, és azt mondja, nem, én nem félek a vírustól.

— Amit folyamatosan ismételni kell, hogy a legveszélyeztetettebbek a legidősebbek, ezért azt gondolom, nagyon fontos, hogy mindenki a saját közegében megértesse, hogy elsősorban nekik fontos betartani a szabályokat, és rájuk kell vigyázni.

Személyesebb hangot ütve meg, Pásztor István elmesélte, hogy az édesanyja 87 éves, és még mindig nagyon aktív. Templomba jár, piacra, boltba, utcára, dolgozik az udvarban és a házban. A VMSZ elnöke elmondta, hogy reggel felhívta, és elmagyarázta neki: ahhoz, hogy én és mindannyian nyugodt lélekkel tudjuk végezni a munkánkat, az a fontos, hogy őt biztonságban tudjam. Az a fontos, hogy addig, ameddig másként nem állapodunk meg, nem lehet kimenni az udvarból. Megígérte, és remélem, hogy ez így fog lenni — ezzel a mondattal zárta a történetet, hozzátéve, hogy mindannyiunknak ez a feladatunk, illetve az, hogy segítsünk az élet normalitásának a fenntartásában, mindenki ellássa azt a segítő feladatot, amelyet módjában áll.

— A VMSZ ezt az állapotot nem politikai helyzetként éli meg, ebből semmiféle politikai nyerészkedést mi nem kívánunk megvalósítani, viszont azt is szeretném elmondani, hogy a VMSZ a mai nappal egy tájékoztató kampányt fog indítani a saját honlapján annak érdekében, hogy a szükséges információk naprakészen, percrekészen eljussanak mindazokhoz, akikhez el kell hogy jussanak. Ezeket nem politikusok fogják tenni, hanem orvosok.

Az elkövetkező napokban — azoknak az utasításoknak a figyelembevételével, amelyeket a kormányzat megfogalmaz — a Vajdasági Magyar Szövetség mozgósítani kívánja a saját tagságát, a fiatalokat, a jó szándékú, segítőkész embereket, hogy segítsünk egymáson, azokon, akiket leginkább meg kell védeni a fertőzéstől. Részleteket a sajtótájékoztató idején Pásztor még nem tudott mondani, ám megerősítette, hogy egyetlenegy irányadó elv lesz, mégpedig az egészségügyi kormányzat utasítása, és minden lehetséges eszközt ennek megvalósítása érdekében fognak mozgósítani.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..