home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A helyzet bonyolult, de közel a megegyezés
(Tanjug)
2022.06.27.
LXXVII. évf. 25. szám
A helyzet bonyolult, de közel a megegyezés

Aleksandar Vučić államfő a hétvégén fogadta a Fiat munkásainak képviselőit, majd sajtótájékoztatón számolt be a megbeszélésről. A helyzetet bonyolultnak nevezte, de véleménye szerint közel vannak a megegyezéshez. Véleménye szerint, mint minden megállapodásnál, itt is kompromisszumokat kell kötni. Mivel teljesítették a dolgozók követeléseinek nagy részét, arra számít, hogy a tárgyalásokat sikeresen lezárják.

Aleksandar Vučić a sajtótájékoztatón más témákra is kitért.

Bejelentette, 200 ezer nyugdíjas, munkanélküli, egyetemi hallgató, illetve olyan munkavállaló, akinek fizetése nem éri el a 70 ezer dinárt, jogosult a 15 ezer dináros hazai üdülési utalványra.

A földgázzal kapcsolatos helyzet kapcsán hangsúlyozta, az ország szükségleteinek 62 százalékát biztosító Gazprommal kötött szerződés mellett Magyarországgal is megállapodás született a gáztárolásról. A következő két hónapban 147 millió köbméter gázzal töltjük meg a magyarországi tározót, szeptember közepéig 400 millió köbméter gáz, októberre pedig több mint 500 millió köbméter gáz lesz tartalékban – emelte ki az államfő.

Forrás: Facebok/Aleksandar Vučić

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..