home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A helyi termékek népszerűsítése
Borbély Tivadar
2015.09.06.
LXX. évf. 35. szám
A helyi termékek népszerűsítése

Nagybecskerek önkormányzata augusztus 27-e és 30-a között tizenhatodik alkalommal nyitotta meg kapuit az INOCOOP — innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállításnak. Az esemény célja a turizmus népszerűsítése, valamint ama helyi, hazai és külföldi kamarák, illetve kis- és középvállalkozók egyedi termékeinek bemutatása, amelyekkel ezek a települések büszkélkedhetnek.

A rendezvényt hivatalosan Snežana Bogosavljević Bošković mezőgazdasági miniszter nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az effajta vállalkozói szellem útmutató lehet, hiszen a térség kimeríthetetlenül gazdag mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és más kincsekben, melyeknek a célszerű kihasználása — önkormányzati, tartományi és országos szintű támogatásokkal — itthon maradásra késztetné a fiatalokat.

A muzslyai Fókusz Klaszter családi vállalkozók egyesülete az eseményen a Császársziget nevet viselő projektumot mutatta be, mely négy települést (Erzsébetlakot, Lukácsfalvát, Muzslyát és Aradácot) és Nagybecskerek két helyi közösségét (Sava Kovačevićet és Veljko Vlahovićot) karolja fel, a célja pedig a falusi, tanyai élet és a turizmus kínálatainak ismertetése, népszerűsítése. A lukácsfalviak a biotermelést, az erzsébetlakiak a kolbászfesztivált, az aradáciak a borkínálatukat, a két helyi közösségből érkező kiállítók pedig a kiflifesztivált és a nagyanyáink hagyatékából megőrzött kézimunkákat mutatták be.

A muzslyaiak, Müller János mangalicaszalonnájának köszönhetően, a tepertőfesztivál hangulatát varázsolták a helyszínre. Ezenkívül jelen volt még a Császárkert Kft., a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub, Kanász Jarmila a házi készítésű sajtféleségeivel, a Borkedvelők Egyesülete, a Nők Klubja, az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete, valamint néhány önálló kiállító is.

Magyarországról a többi közt a Békés Megyei és a szegedi Magyar—Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Kincses Bácska Élelmiszer-ipari Gazdaságfejlesztési Klaszter, a mórahalmi Szent Erzsébet-gyógyfürdő, a Gyulai Várfürdő és a budapesti Corvinus Egyetem mutatkozott be. A részvevők elmondása szerint az effajta megmozdulások kiváló alkalmat nyújtanak a határon átívelő együttműködésre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..