home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A határon túli magyarokra is vonatkoznak utazási kedvezmények
Pannon RTV
2024.02.29.
LXXIX. évf. 9. szám
A határon túli magyarokra is vonatkoznak utazási kedvezmények

Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter kijelentette, március elsejével indul az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése: olcsóbban, gyorsabban, egyszerűbben és igazságosabb feltételekkel juthat célba mintegy négy millió ember.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy március elsejétől 700 ezer, 6 és 14 év közötti gyerek utazhat ingyen a hat év alattiakon kívül, egymillió 14 és 25 év közötti fiatalnak biztosítják a félárú közlekedést, köztük azoknak is, akiknek nincs tanulói jogviszonyuk. Hasonlóan a 65 év felettiekhez, a mintegy 300 ezer 65 év alatti nyugdíjasnak is ingyenes lesz a helyközi közlekedés, amit körülbelül 200 ezer nagycsaládnak szintén ingyenessé tesznek, ami hozzávetőlegesen egymillió embert jelent. Az állami szektor dolgozói ugyancsak féláron vehetik igénybe a helyközi közlekedést, csak regisztrálniuk kell. Van 280 ezer magyar fogyatékos akik eddig 90 százalék díjtámogatásban részesültek, március elsejétől számukra is  ingyenessé válik az utazás.

Kedvezményt kapnak a határon túli magyarok is. A 900 ezer magyar igazolvánnyal rendelkező személy számára eddig is volt kedvezmény. Most azonban a magyar igazolvány felmutatása mellett, évi 12 alkalommal ingyenesen utazhatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..