home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
A határon átívelő együttműködés jegyében
(re)
2015.06.10.
LXX. évf. 23. szám
A határon átívelő együttműködés jegyében

Június 4-étől 6-áig volt megtekinthető a szabadkai Sportcsarnokban a IX. Nemzetközi és Regionális Vásár, melyen hét országból több mint kétszáz kiállító mutatta be termékeit. A hagyományos és évről évre nagyobb tömegeket vonzó kiállítás az idén több kísérőrendezvénnyel bővült: a sugárút egy részén kézművesvásár, a kiállítás keretében szakelőadások, este pedig a Szabadkai Tamburazenekar várta az érdeklődőket.

Az ünnepélyes kiállításmegnyitón elsőként Petar Đokić, a boszniai Szerb Köztársaság iparügyi, energetikai és bányászati minisztere köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta: a Szerb Köztársaság és Szerbia gazdasági együttműködésének az egyik eredménye ez a mostani vásár.

— Egy olyan térségben élünk mi mindannyian, amelynek értékein meg kell osztoznunk. A gazdaságnak semmi sem szabhat határt — hallottuk a minisztertől.

Mr. Borko Đurić, a boszniai Szerb Köztársaság Gazdasági Kamarájának elnöke szintén a nemzetközi gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki köszöntő beszédében, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere pedig házigazdaként üdvözölte a kiállítókat, a rendezvény társszervezőit és az érdeklődőket.

— A Nemzetközi és Regionális Vásár kezdi kinőni a Sportcsarnokot, hiszen évről évre több kiállító jelzi, hogy jelen kíván lenni a rendezvényünkön — mondta a polgármester. — Számunkra ez a lehető legnagyobb elismerés, hiszen a határon átívelő együttműködés egyik formája éppen ez a vásár. Nekünk az a célunk, hogy összehozzuk a vállalkozókat, így próbálunk hozzájárulni a térség gazdasági fejlesztéséhez. Külön örülünk neki, hogy az idén első alkalommal láthatjuk vendégül a boszniai Szerb Köztársaság képviselőit is. Ezt a rendezvényt az eddigi vagy még ennél is magasabb színvonalon szeretnénk megtartani. Szabadka önkormányzata büszkén vállalja a házigazda és az egyik társszervező szerepét, hiszen ez a két nap nem csupán a gazdaságról szól, hanem az emberi és a partneri kapcsolatok kialakításáról, elmélyítéséről is.

A IX. Nemzetközi és Regionális Vásár fő szervezője a Szabadkai Piacok KKV, társszervezői és támogatói pedig a szabadkai önkormányzat, a tartományi gazdasági titkárság, a Körzeti Gazdasági Kamara és a V-Land Kiállítások Kft. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..