home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
A harmadik világháború a nőké?
NAGY Nándor
2007.03.07.
LXII. évf. 10. szám

A gyáva férfiak szép lassan kihátrálnak a politika veszélyesebb területeiről, és átengedik őket a nőknek. Ezt most én mondom és állítom, amivel, remélem, önök is egyetértenek, ha meghallgatják érveimet és észrevételeimet. Hiszen nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi időben mind gyakrabban kapják...

A gyáva férfiak szép lassan kihátrálnak a politika veszélyesebb területeiről, és átengedik őket a nőknek. Ezt most én mondom és állítom, amivel, remélem, önök is egyetértenek, ha meghallgatják érveimet és észrevételeimet. Hiszen nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi időben mind gyakrabban kapják nők a hadügyminiszteri és a belügyminiszteri tárcát, sőt már azt is nehéz számon tartani, hány nő tölti be a parlamenti elnök vagy a kormányfő, sőt a kancellár hivatását. Azt meg éppenséggel illett volna észrevenni, hogy szebbnél szebb javakorabeli hölgyek járják mosolyogva a világot -- mint külügyminiszterek.
A férfiak gyávasága már abban is megnyilvánul, hogy ha megisznak egy-két pohárral, nem merik vállalni a felelősséget és az asszonyra bízzák a gépkocsi vezetését. De akkor is a nők veszik kezükbe a dolgok irányítását, ha valamit ,,ki kell hajtani' vagy elintézni a kegyetlen bürokrácia és adminisztráció ellenében. Hogy ne fokozzam tovább: elég még csak annyit mondani, hogy Szerbia Kosovo-tárgyalóbizottságát is nő vezeti. Aki büszkén állíthatja, hogy a rigómezei csatát is a férfiak vesztették el, és a nőket már csak akkor hívták, amikor a sebesülteket kellett ápolni. A férfigyávaság legfrissebb példái a hágai börtönben vannak, vagy -- a még ezeknél is gyávábbak -- már tíz éve bujdosnak. Akik önként adták fel magukat, azok azért mentek a hágai börtönbe, mert féltek szabad lábon maradni. A globális átalakulás legfrissebb példáját pedig szomszédom szolgáltatta, akit a minap azon kaptam, hogy reggel ő ment tejért és kenyérért. Sőt már előbb is láttam, amint az erkélyről a porrongyot rázta. Pedig valamikor azzal dicsekedett, hogy ha ő az asztalra csap, az asszony remegő kezekkel tölti neki kristálypohárba a körtepálinkát.
A globális felmelegedésen kívül tehát a globális nőuralom tényével is számolni kell. Hogy ez miként fog festeni, azt még csak találgatni lehet, de azt már láthattuk, hogy hölgyképviselő volt az a bátor, aki a parlament ülésén leöntötte egy pohár vízzel a Képviselőház elnökét. Ha a nők veszik kezükbe a hatalmat, a diplomáciai jegyzékek helyett bizonyára recepteket fognak cserélni, a Biztonsági Tanács helyett pletykapartit tartanak. Nem a hadiipart, hanem a kozmetikai ipart fejlesztik és a kemény valuta mellett szállnak síkra. Ha a nők veszik át az uralmat, akkor már nincs is szükség további előrehaladásra, mert -- helyben vagyunk. A nők szinte minden problémát meg tudnak szavakkal oldani. Igaz, néha egy kissé több szóval a kelleténél -- de mégsem lőnek azonnal. Egy bizonyos kor elérése után a férfiak sem. Ezek foglalkoznak politikával. A kormányalakító tárgyalásokra pedig egy színésznőt küldenek, mint a radikális párt. Nem tudom, milyen csirkepaprikást tud főzni egy honvédelmi vagy belügyminiszter asszony, azt viszont el kell ismerni, hogy a világ szépe eddig még mindig nő volt.
Tehát van alapja annak, hogy fokozatosan a nők veszik át a hatalmat. Ezek szerint pedig a harmadik világháborút is ők fogják kirobbantani. Csak az a nagy talány, mi lehet majd az oka a harmadik világháború kitörésének. Aggodalomra azonban nincs ok, mert a nőknek igen jó tippjeik vannak a családi perpatvarok, civakodások és válóperek kikényszerítésére. Tehát a harmadik világháború sem okozhat gondot.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..