home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A hagyomány jegyében
Szilágyi Edit
2023.08.15.
LXXVIII. évf. 32. szám
A hagyomány jegyében

Szent István-napi rendezvény lesz Óbecsén

Augusztus 18-án és 19-én tartják meg az immár hagyományos Szent István-napi rendezvényt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében. Az előkészületek még a falak között folynak, de ha az idő megengedi, a helyszín a már megszokott helyre kerül.

A program első napján, pénteken, 17.30-kor az Óbecsei Scola Cantorum Énekkar vendégváró koncertjével fogadja az érdeklődőket az alsóvárosi Páduai Szent Antal-templomban. A kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmise külön élményt ígér. Az ünnepi beszéd, majd a megszentelt kenyér felvágása a Köztársaság utcában felállított szabadtéri színpadon lesz.

A folytatásban a zenéé és a táncé lesz a főszerep: 19.30-ra tervezik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör néptáncműsorát, utána viszont az István, a király című magyar rockopera előadása következik Csiszár István, Száraz Tamás, Heiter Ágnes és Tihanyi Lívia magyarországi előadóművészek szereplésével. Az este folytatásában a Folkbeat Duó koncertje lesz soron, 22 órakor pedig Bereczki Zoltán színész, énekes és zenekara lép fel. Az első nap tűzijátékkal zárul.

Augusztus 19-én folytatódik az ünneplés. 16 és 19 óra között főzőversenyt szerveznek a kultúrkör melletti Nikola Tesla utcában. A főzéshez a jó hangulatról a Kis Subagomb együttes gondoskodik majd. A szervezők több csapat részvételét jegyezték fel, így komoly versenyre és vetélytársakra lehet számítani.

Ahogyan mindig, úgy az idén is szerveznek programokat a gyermekek számára: játékot, kézműves-foglalkozásokat, ugrálóvárat, arcfestést. A legkisebbeknek palacsintával is kedveskednek a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában.

18 és 19 óra között a szegedi Cserregő Bábtársulás Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című interaktív, élő zenés bábelőadását nézhetik meg az érdeklődők. Utána Koncz Antónió koncertezik a Petőfi-szobornál.

Az elkészített finomságokat osztályozás és eredményhirdetés várja, majd éjfélig tartó utcabál teszi hangulatossá az estét. A zenét ismét a Kis Subagomb együttes szolgáltatja.

A rendezvény szerves része a kirakodóvásár. Felsorakoznak az árusok, lesz édesség, csecsebecse, minden, ami szemnek, szájnak ingere.

Az esemény Óbecse Önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Szó Lapkiadó Kft., valamint helyi vállalkozók és vállalatok támogatásának köszönhetően valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..