home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A gyermek születése alapján családi ház vagy lakás építéséhez, vásárlásához vagy önerő biztosításához igényelhető támogatásra való jogosultságról
2022.03.04.
LXXVII. évf. 9. szám
A gyermek születése alapján családi ház vagy lakás építéséhez, vásárlásához vagy önerő biztosításához igényelhető támogatásra való jogosultságról

Értesítjük Szabadka Város Önkormányzatának lakosságát, hogy a Szerb Kormány a gyermekes családok anyagi támogatásáról szóló törvény 25a szakasza alapján rendeletet hozott a gyermek születése esetén családi ház vagy lakás építéséhez, vásárlásához vagy önerő biztosításához igényelhető támogatásra való jogosultság érvényesítésének részletes feltételeiről és módjáról (az SZK Hivatalos Közlönyének 25/22 száma).

Az említett jog érvényesítéséről a családi ház vagy lakás építéséhez, vásárlásához vagy önerő biztosításához gyermek születése alapján igényelhető támogatásokat odaítélő bizottság dönt a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Harcos és Szociálpolitikai Minisztérium keretében.

Az említett támogatás iránti igénylések iratanyagát a szabadkai önkormányzat területén állandó lakcímmel rendelkező polgárok részére a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának Harcos- és Rokkantvédelemmel, Gyermekek Társadalmi Gondozásával Kapcsolatos Ügyek Részlege rakja össze és ellenőrzi.                                      

A támogatásra azok az anyák jogosultak, kiknek gyermeke a 2022. évben született, az igénylést pedig a gyermek születését követő egy éven belül nyújthatják be, ha eleget tesznek a kormányrendeletben előírt valamennyi feltételnek.

Az igényléshez a nyomtatvány a Városháza ügyfélszolgálatában, a 2. számú ügyfélpultnál vehető át, munkanapokon 7:30-tól 14:30-ig, és ugyanitt kell átadni az előírt dokumentációval együtt. A nyomtatvány letölthető Szabadka város hivatalos honlapjáról is (www.subotica.rs).

További tájékoztatás a 024/626-933 és 024/626-855 telefonszámokon kérhető.

                                                                                           Jasmina Stevanović

                                                                                           a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..