home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A gólkirály
Talpai Lóránt
2018.05.21.
LXXIII. évf. 20. szám
A gólkirály

​​​​​​​Újra jégre lépett az orosz elnök — Trump és Kim Szingapúrban fognak találkozni — A brit külügyminiszter szerint őrültség lenne a vámuniós partnerség

Újra jégre lépett az orosz elnök

Ismét nem akadt ellenfelére Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki az általa vezetett Jégkorong Legendái csapattal az idén is jégre lépett, majd győzött a minden évben megrendezett gálameccsen. Az orosz elnök nem viccel, ha hokiról van szó, noha az utóbbi évekhez képest egy kissé visszavett a lendületből: 2015-ben nyolc gólt szerzett, tavaly hetet, most pedig csupán ötöt, viszont csapatával így is 12:7-re verte az ellenfelet. Sikerének titkát nem közölte, egyvalami azonban biztos: nem sokan álltak az útjába, miközben a kapu felé tartott. A Guardian brit napilap szerint a győzelem után Putyin valósággal éltette a jégkorongot, mely, mint mondta, egész Oroszországban hirdeti az egészséges életmód fontosságát.

 

Trump és Kim Szingapúrban fognak találkozni

Az amerikai elnök a Twitter közösségi portálon jelentette be, hogy június 12-én Szingapúrban találkozik Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel. Donald Trump hozzátette, mindketten azon lesznek, hogy a találkozó különleges esemény legyen a világbéke megteremtése érdekében. Ez lesz az első alkalom, hogy egy hivatalban levő amerikai elnök találkozik a kommunista rezsim vezetőjével. A tárgyalások fő témája a várakozások szerint az észak-koreai nukleáris program felszámolása és az ázsiai ország atomfegyver-mentesítése lesz. A Fehér Ház szóvivője egyelőre annyit mondott, hogy megvan a dátum és a helyszín. Előzőleg Donald Trump már kizárta, hogy az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, Panmindzsonban lenne a helyszín, ahogyan azt először javasolta.

 

A brit külügyminiszter szerint őrültség lenne a vámuniós partnerség

Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy „őrült rendszert szülne”, ha London a brit EU-tagság megszűnése után vámuniós partneri viszonyt alakítana ki az Európai Unióval. A brit külügyminiszter a Daily Mail című konzervatív, erősen EU-ellenes irányvonalú lapnak kijelentette: ha Nagy-Britannia vámpartnerségi kapcsolatrendszert hoz létre az EU-val a Brexit után, abból egy olyan őrült rendszer születne, amelyben London az Európai Unió nevében szedne be vámokat a brit határon átlépő importáru után. Johnson szerint ezzel meghiúsulna az a szándék is, hogy Nagy-Britannia visszaszerezze az ellenőrzést saját határai, kereskedelempolitikája és törvényalkotása felett. Az EU-val kialakítandó vámpartnerségi viszony a brit kormány által az EU-tagság megszűnése utáni időszakra kidolgozott megoldási javaslatok egyike. Ennek egy eleme valóban az lenne, hogy Nagy-Britannia az unión kívülről érkező áruimport után beszedné a megfelelő termékcsoportra érvényes EU-vámtételt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..