home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A gödöllői királyi kastélyban jártunk
(— )
2014.05.07.
LXIX. évf. 19. szám
A gödöllői királyi kastélyban jártunk

Miután egy rajzpályázaton helyezést értem el, Gödöllőre kellett utaznom, az ünnepélyes díjátadást ugyanis a kastélyban tartották. Ennek nagyon megörültem, mert láthattam, hol élt Erzsébet királynő. Igazából először fordult elő, hogy a díjamat személyesen vehettem át.

A kastély bejáratát két oroszlán kőszobor őrzi. Amikor beléptünk az épületbe, elámultam a gyönyörű szobáktól. Életemben nem láttam még szebbet. Megcsodáltam a kandallókat is, amelyeket angyalkák díszítenek. A falakat ékesítő festmények szépek és hatalmasak, de nekem legjobban mégis a csillárok tetszettek, mert mintázottak, aranyozottak.

Vásár is volt a kastély kertjében, és ott sok mindent vásárolhattunk.

A díjkiosztó a lovardában volt, Erzsébet királyné 21. századi megszemélyesítője is jelen volt. Egy oklevelet, egy könyvet (amelyben a rajzom is benne van) és egy csokit kaptam. A díjak kiosztása után egy sajttorta várt bennünket. Nagyon finom volt.

Rajtam kívül az osztályból Miskolci Helga, Nikolics Blanka és Ökrös Kyra is díjazott lett. Ők is ott voltak szüleikkel a húsvéthétfői díjkiosztón.

Spasić Nikola, 4. c, Szabadka, J. J. Zmaj iskola

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..