home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A gall kakasnak ízlett a svájci sajt
2014.06.21.
LXIX. évf. 25. szám
A gall kakasnak ízlett a svájci sajt

E csoport, 2. forduló: Svájc–Franciaország 2:5 (0:3), Honduras–Ecuador 1:2 (1:1)

E csoport, 2. forduló

Svájc–Franciaország 2:5 (0:3)

Salvador, Arena Fonte Nova, 51 003 néző, vezette: Kuipers (holland)

GóllövőkDzemaili a 81., Xhaka a 87., illetve Giroud a 17., Matuidi a 18., Valbuena a 40., Benzema a 67., Sissoko a 73. percben.

Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Von Bergen (Senderos), Djourou, R. Rodríguez – Inler, Behrami (Dzemaili) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Seferovic (Drmic).

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny), Evra – Sissoko, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Giroud (Pogba), Benzema.

A gall kakasnak ízlett a svájci sajt, és még ilyen arányban is teljesen megérdemelt a győzelmük az E csoport 2. fordulójában. Már az első játékrészben háromgólosra nőtt a francia előny, habár négy is lehetett volna, de Benzema büntetőjét Benaglio hárította – ez volt az idei vb első kihagyott tizenegyese –, a kipattanót pedig Cabaye lőtte közelről, elemi erővel a felső kapufára. A második félidőt döntetlenre hozták a svájciak, igaz, a franciák a meggyőző vezetés után egy kicsit visszavettek a tempóból. Dzemaili gólja az első szabadrúgásgól volt az idei világbajnokságon. A mérkőzés végén Benzema lőtt még egy gólt, de a holland bíró két másodperccel korábban, akció közben, lefújta a találkozót.  

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!


E csoport, 2. forduló

Honduras–Ecuador 1:2 (1:1)

Góllövők: Costly a 31., illetve E. Valencia a 34., a 65. percben.

Curitiba, Arena de Baixada, 39 224 néző, vezette: Williams (ausztrál)

Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, Izaguirre (J. García) – Ó.B. García (M. Chávez), Garrido (M. Martínez), Claros, Espinoza – Bengtson, Costly. 

Ecuador: A. Domínguez – J.C. Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Minda (Gruezo), Noboa, Montero (Achilier) – E. Valencia, Caicedo (E. Méndez).

Sokat javult a hondurasiak játéka az első fordulóhoz képest, de ez még nem volt elegendő az ecuadori válogatott legyőzéséhez. Costly góljával vezetéshez jutottak, s ezzel a Real Espana csatára csapata 510 perces vb-góltalanságát törte meg. A hondurasi előny nem tartott sokáig, mivel három perccel később Valencia egyenlített, majd a 65. percben ugyanez a játékos és szabadrúgás-kombináció után fejelt a hálóba. A Pachuca csatárának legutóbbi hat válogatott mérkőzésén ez volt a hetedik gólja.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Szalai Attila karikatúrája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..