home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A franciák könyörtelenül, könnyűszerrel...
Tóth Tibor
2016.07.03.
LXXI. évf. 26. szám

Negyeddöntő: Franciaország—Izland 5:2 (4:0)

Saint-Denis, Stade de France, vezette: Kuipers (holland).

Góllövők: Giroud (12., 59.), Pogba (20.), Payet (43.), Griezmann (45.), illetve Sigthórsson (56.), B. Bjarnason (84.)

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny (Mangala, 72.), Evra – Pogba, Matuidi – M. Sissoko, Griezmann,  Payet (Coman, 80.) – Giroud (Gignac, 60.). 

IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, Árnason (Ingason, a szünetben), R. Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 83.), Bödvarsson (Finnbogasson, a szünetben). 

A legsimább negyeddöntőben a francia válogatott simán legyőzte az előző körben az angolokat kiejtő izlandi tizenegyet. A gólgyártást a 12. percben Giroud kezdte, majd a forduló végéig Pogba, Payet és Griezmann is betalált az izlandi kapuba. Utóbbi gólja volt az idei Eb 100. találata, és ezzel az Atlético Madrid csatára átvette a vezetést a góllövőlistán. A szigetországiak Sigthórsson találatával szépítettek, de három perccel később Giroud második góljával újra helyreállította a négygólos különbséget. A végeredményt Bjaenason állította be hat perccel a lefújás előtt. A 2000-es Eb-n játszott Hollandia—Jugoszlávia mérkőzés óta (6:1), először esett hét gól egy Eb-meccsen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..