home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
A folytonosság programja
2022.02.23.
LXXVII. évf. 8. szám
A folytonosság programja

Mint ismeretes, hármas sorszámmal szerepel majd a parlamenti választás szavazólapján a VMSZ. A párt programja a folytonosságot képviseli, de hangsúlyosabb szerepet kap benne a családpolitika, a környezetvédelem, a mezőgazdaság és az egzisztenciális kérdések is.

Pásztor István, a VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádió műsorában elmondta, a Vajdasági Magyar Szövetségnek kisebbségi pártként rekordidő, gyakorlatilag egy nap alatt sikerült összegyűjtenie a listaindításhoz szükséges aláírásokat. Megjegyezte, soha ilyen előkelő helyen nem szerepeltek a szavazólistán, amit csakis a saját teljesítményüknek köszönhetnek. Véleménye szerint ez azt jelenti, hogy az emberek fontosnak tartják az összefogást és az érdekképviseletnek a létezését. A VMSZ – jelen helyzet szerint – az egyedüli magyar, és az egyedüli vajdasági párt, amely indul a szerbiai parlamenti választáson. A Vajdasági Magyar Szövetség szlogenje az Értetek. Veletek. Mindannyiunkért!

Még mintegy öt hétig tart a szerbiai választási kampány, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői ez alatt az idő alatt járják a terepet, minden magyarlakta helyre el szeretnének jutni. A párt a legutóbbi megmérettetésen elért eredményt várja a mostanin is, elégedettek lennének a több mint 70 ezer szavazattal. Pásztor István biztos abban, hogy több mint öt mandátumhoz jutnak, és lesz önálló frakciójuk a parlamentben.

Fotó: Pannon RTV/Huszár Dániel

 Két és fél éves parlamenti ciklus van mögöttünk, sok mindent sikerült elindítanunk, sok mindenben sikerült előre haladnunk, de rengeteg minden van, ami még mindig elintézésre vár – hangsúlyozta Pásztor István. A fontos témák között a  demográfiát, a családpolitikát, a környezetvédelmet jelölte meg, de a választási programban szerepel a mezőgazdaság, valamint az egzisztenciával, a lokális infrastruktúrával, az identitás megőrzéssel, a béke megőrzésével, a jószomszédi politikával, az uniós közeledéssel kapcsolatos kérdések is.  

Mivel a magyarországi parlamenti választásra is készülünk, akinek szüksége van bármilyen technikai jellegű segítségre a szavazással kapcsolatban, fordulhat a VMSZ aktivistáihoz, mert az a fontos, hogy mindenkinek érvényes legyen a szavazata, és ne maradjon kitöltetlen boríték – mutatott rá Pásztor István. Szerinte a Fidesz-KDNP-t kell a győzelemhez segíteni, mert nélkülük nem folytatódhatna a gazdaságfejlesztés Vajdaságban sem, ahol hamarosan újabb pályázatok jelennek meg, amelyek főleg a fiatalokhoz szólnak.

Forrás: SZMR

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..