A folytonosság megmaradt
Martinek Imre
2010.06.09.
LXV. évf. 23. szám
A folytonosság megmaradt

Hű, de klassz járgányod van!Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, a...

Hű, de klassz járgányod van!

Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, ami a hagyományokhoz híven az idén is a Vásártér vén eperfáinak árnyékában hozta össze az embereket.

Csak gyorsan azzal a képpel, oda ne égjen a pörkölt!

Pontosabban a bográcsremeket alkotni igyekvő öttucatnyi szakácskettőst és a népes szurkolótábort, a nagyutcai bandukolásuk során elpilledt karneválozókat... Egy-egy tánckoreográfia erejéig továbbá a hazai és vendégegyüttesek sorát is, amelyek a helyszínen rögtönzött színpad deszkáinak teherbíró képességét tették próbára. Eljöttek a nagylajosfalviak, a cserépaljaiak, a torontáludvariak, a belgrádi kerékpárosok, az országutak portyázó motoros vándorai, továbbá az a néhány fiákeres, akiket még a rendezvény korábbi szervezője nyert meg e célnak. Elmaradt azonban a publikumot kicsalogató rézfúvósok felvonulása, de az egykoron ugyancsak magától értődő cukorkaeső is! Amit, érdekesmód, inkább az idősebbek hiányoltak, mintsem a jelmezbe öltöztetett kisgyermekek. Persze, ez utóbbiak már életkorukra nézve sem emlékezhettek az ehhez hasonló csalafintaságokra...
Viszont a folytonosságot mégiscsak sikerült megőrizni! A jelmezes részt a helyi Moša Pijade iskola szervezte, a bográcsosversenyt a torontálvásárhelyi helyi közösség, a kulturális műsor összeállításából pedig a József Attila Művelődési Otthon vette ki részét. Az egyébként túlbuzgó Ígéret hó, illetve az elszontyolodni tetsző Napisten havának választóvonalán.

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..