A folytonosság megmaradt

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A folytonosság megmaradt

Hű, de klassz járgányod van!Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, a...

Hű, de klassz járgányod van!

Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, ami a hagyományokhoz híven az idén is a Vásártér vén eperfáinak árnyékában hozta össze az embereket.

Csak gyorsan azzal a képpel, oda ne égjen a pörkölt!

Pontosabban a bográcsremeket alkotni igyekvő öttucatnyi szakácskettőst és a népes szurkolótábort, a nagyutcai bandukolásuk során elpilledt karneválozókat... Egy-egy tánckoreográfia erejéig továbbá a hazai és vendégegyüttesek sorát is, amelyek a helyszínen rögtönzött színpad deszkáinak teherbíró képességét tették próbára. Eljöttek a nagylajosfalviak, a cserépaljaiak, a torontáludvariak, a belgrádi kerékpárosok, az országutak portyázó motoros vándorai, továbbá az a néhány fiákeres, akiket még a rendezvény korábbi szervezője nyert meg e célnak. Elmaradt azonban a publikumot kicsalogató rézfúvósok felvonulása, de az egykoron ugyancsak magától értődő cukorkaeső is! Amit, érdekesmód, inkább az idősebbek hiányoltak, mintsem a jelmezbe öltöztetett kisgyermekek. Persze, ez utóbbiak már életkorukra nézve sem emlékezhettek az ehhez hasonló csalafintaságokra...
Viszont a folytonosságot mégiscsak sikerült megőrizni! A jelmezes részt a helyi Moša Pijade iskola szervezte, a bográcsosversenyt a torontálvásárhelyi helyi közösség, a kulturális műsor összeállításából pedig a József Attila Művelődési Otthon vette ki részét. Az egyébként túlbuzgó Ígéret hó, illetve az elszontyolodni tetsző Napisten havának választóvonalán.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A folytonosság megmaradt
Szabadkai Napló
A folytonosság megmaradt
Média
Facebook

Támogatóink