home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A fokhagyma ünnepe Ludason
(T. T.)
2011.08.10.
LXVI. évf. 32. szám
A fokhagyma ünnepe Ludason

Szombaton ünnepelt Ludas. A helyi közösség szervezésében 15. alkalommal került sor a falunapi ünnepségre, 10. alkalommal pedig a fokhagymafesztiválra. Az idei termés jónak mondható, hiszen a vásártéren felállított asztalokról ízléses, hófehér fokhagymafüzérek mosolyogtak a falunapra kilátogatott szé...

Szombaton ünnepelt Ludas. A helyi közösség szervezésében 15. alkalommal került sor a falunapi ünnepségre, 10. alkalommal pedig a fokhagymafesztiválra. Az idei termés jónak mondható, hiszen a vásártéren felállított asztalokról ízléses, hófehér fokhagymafüzérek mosolyogtak a falunapra kilátogatott szépszámú közönségre. A fokhagymafesztivált Engi Gábor, a VMSZ ludasi helyi szervezetének elnöke nyitotta meg, majd Aladics Tibor, a ludasi helyi közösség közgyűlésének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Megköszönte a falu lakóinak a helyi közösségi választásokon való tömeges részvételt, s azt is, hogy a polgárok 86 százalékban a VMSZ listájára adták voksukat. Maglai Jenő, a VMSZ Szabadkai városi szervezetének elnöke a rendezvényt a falu és a környék összefogásának eredményeként jellemezte. Kiemelte, hogy a helyi közösség vezetősége nagyon jól végzi a munkáját, ennek eredményeként a település visszakapta a faluházat. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban az Újsorra aszfalt kerül, valamint a Ludasi-tóval kapcsolatos gondok is megoldódnak.

- A VMSZ prioritásai közé nemcsak a faluház rendbetétele tartozik, hanem hatékonyabban és erőteljesebben dolgozunk azon, hogy a Ludasi-tó igazi turisztikai értékké váljon - mondta Maglai.

Horváth Rolandnak, Érsekhalma polgármesterének és Rontó Jánosnak, a felvidéki Nagyida képviselőjének beszédét követően a színpadra szólították a legutóbbi falunap óta világra jött kilenc helybeli újszülött szüleit, és ajándékban részesítették őket. A művelődési műsorban a helybeli Ludas Matyi ME szakosztályai néptánccal, népdalokkal és modern tánccal szórakoztatták a közönséget, majd Dobai István helybeli plébános áldását adta a polgárokra és az idei terményre. A falunap záróakkordjaként kihirdették a fokhagymafesztivál eredményeit, az első helyen Szakács Julianna, a másodikon Csömöre Mária, a harmadikon pedig Varga Mihály végzett, majd felolvasták Szalai Emília őstermelő levelét, mivel ő betegsége miatt nem lehetett jelen a rendezvényen.

Szalai Attila felvételei

A következő jelentős eseményt szeptember 24-én és 25-én tartják Ludason, amikor a Ludasok nemzetközi találkozójának és a lovasnapoknak ad otthont a település.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..