home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A fiatalokra építkező szervezet
Sz. Zs.
2005.09.20.
LX. évf. 38. szám

A Vöröskereszt nagykikindai községi szervezete a nyáron sem tétlenkedett: a fiatal aktivisták főleg továbbképzéseken voltak és nyári táborokban gyarapították tudásukat, a tengerparti nyaralóban pedig az üdültetésben segédkeztek. Szeptemberben a megszokott kerékvágásban folytatódott az aktivitás. Els...

A Vöröskereszt nagykikindai községi szervezete a nyáron sem tétlenkedett: a fiatal aktivisták főleg továbbképzéseken voltak és nyári táborokban gyarapították tudásukat, a tengerparti nyaralóban pedig az üdültetésben segédkeztek. Szeptemberben a megszokott kerékvágásban folytatódott az aktivitás. Elsején 650 kis elsősnek ajándékokkal, játékszerrel kedveskedtek, készültek a tuberkulózis elleni hét rendezvényeire, amelyre szeptember 14-e és 21-e között került sor. Felbab Aranka, a Vöröskereszt községi szervezetének elnöke elmondta, hogy a tuberkulózisban szenvedő betegeknek nyújtottak kiemelt segítséget, és ismeretterjesztő előadásokat szerveztek. Szeptember 11-én emlékeztek az elsősegélynyújtás világnapjára és bekapcsolódtak a Gyermekek a közlekedésben elnevezésű akcióba is. A többszörös véradóknak jutalom-kirándulást ajándékoznak.
Október elsején rendezik meg a Futóverseny a boldogabb gyermekkorért elnevezésű nagyszabású vetélkedőt. Bevonják az iskoláskor előtti intézményeket, az általános és középiskolásokat, a felnőtteket és az élsportolókat is. A futóversenyre mindenki benevezhet, értékes jutalmakat és díjakat is biztosítottak a résztvevőknek és győzteseknek. Ugyanebben a hónapban a gyermekhét kerül előtérbe és a Napsugaras ősz rendezvénysorozat, amelyet a nagykikindai Gerontológiai Központtal közösen szerveznek.
- Nagy hangsúlyt helyezünk a gyermekek és a fiatalok bevonására a humanitárius munkába. Előadásokat, szemináriumokat szervezünk számukra, hogy ők vigyék tovább a felvilágosító munkát a környezetükben. Kampányt indítunk a függőségi betegségek ellen, és felhívjuk a figyelmet a nemi úton terjedő kórokra is. Fontos, hogy az emberiség, a segítőkészség önkéntes alapon nyilvánuljon meg a fiatalokban. A középiskolások körében már néhány éve megszervezzük az önkéntes véradást, és szép eredményeket érünk el ezen a téren. Mottónk is az, hogy:,, Neked 5 perc, valakinek az egész élet.'
Nem elhanyagolható tényező, hogy a Vöröskereszt berkeiben működik az elsősegélynyújtók csoportja, a képzőművészeti stúdió, a színjátszó kör, az idősebb személyeket istápoló fiatalok csoportosulása. A szociális vetülete is felmérhetetlen ennek a szervezetnek. Itt naponta 400 adag egytálételt és kenyeret osztanak ki a rászorulóknak. A népkonyhának is nevezett kifőzde üzemeltetését községi eszközökből fedezzük.
Sikeresen együttműködünk több külföldi Vöröskereszt-szervezettel, hathatós anyagi segítséget kapunk tőlük, általuk tudjuk fedezni a tevékenységünk költségeit, és eleget tenni a hivatásunknak - mondta Felbab Aranka.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..