home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A fiatalok jövője Vajdaság jövője is
2012.05.16.
LXVII. évf. 20. szám

A törökkanizsai Jerasz Anikó a május 6-ai választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi egyéni jelöltjeként indult, és összesen 1182 szavazatot szerzett. Így mindössze néhány vokssal maradt alul Predrag Berić demokrata párti jelölttel szemben, akivel május 20-án ismét megküzd a...

A törökkanizsai Jerasz Anikó a május 6-ai választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi egyéni jelöltjeként indult, és összesen 1182 szavazatot szerzett. Így mindössze néhány vokssal maradt alul Predrag Berić demokrata párti jelölttel szemben, akivel május 20-án ismét megküzd a második körben.
" Mit üzen azoknak, akik az eddigiekben Önt támogatták a szavazataikkal?
- Szeretném megköszönni, hogy megtiszteltek bizalmukkal és kinyilvánították: egyetértenek a Vajdasági Magyar Szövetség programjában megfogalmazottakkal. Egy korrekt, vádaskodásoktól mentes, emberi hangot megütő kampány után értük el ezt az eredményt. Önök velünk együtt ,,egy normális Szerbiában' szeretnének élni, egy olyan országban, amely a bürokratikus törvényeivel nem megfojtja a jól működő vállalatokat, vállalkozásokat, hanem támogatja a fejlesztéseket, beruházásokat.
" Hogyan fogalmazná meg a terveit?
- A fiatalok jövőjébe való befektetés valójában a Vajdaság jövőjébe való befektetés. A legfontosabb céljaink között szerepel a fiatalok megfelelő beiskolázása, felsőfokú képzettséghez, munkahelyhez juttatása, hogy ebben a közösségben maradjanak, és ne kelljen külföldön szerencsét próbálniuk. Célunk, hogy ezekhez a feladatokhoz és a fejlesztő beruházásokhoz forrásokat találjunk. Szeretném, ha Törökkanizsa a beruházások szempontjából is vonzó régióvá alakulhatna. Küzdeni fogok azért, hogy a közúti, vízi és vasúti infrastruktúra ismét visszakerüljön Vajdaság tulajdonába. Minden erőmmel azon leszek, hogy a gyors és rugalmas ügyintézés érdekében javítsam a helyi közösségek, a községi és tartományi intézmények közötti hatékonyabb együttműködést. A civilszervezetek közösségépítő munkáját is támogatni kívánom oly módon, hogy a javaslatok, tervek eljussanak a községi és tartományi intézményekhez.
" Mi az álláspontja Vajdasággal kapcsolatban?
- Vajdaság az otthonunk, nemtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül. Mindannyian felelősséggel tartozunk iránta. Nem tékozolhatjuk el a kincseit. Vajdaság fejlődésének iránya az Önök, Választópolgárok kezében van. Május 20-án erősítsék meg az első fordulóban meghozott döntésüket, és újból tiszteljenek meg bizalmukkal, szavazatukkal. Támogassanak a tartományi választásokon. Önökért, az élhetőbb jövőjükért, nyugodt álmukért és a korábban vázolt célok megvalósulásáért fogok minden erőmmel küzdeni.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..