home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A fény a te szívedben is ott van!
KEIPER Kornélia
2013.09.18.
LXVIII. évf. 38. szám
A fény a te szívedben is ott van!

Nemrégiben második alkalommal vettek részt vajdasági gyerekek a budapesti Remény kis emberei elnevezésű fesztiválon, amelyre a Kárpát-medence egész területéről érkeztek nehéz sorsú, tehetséges fiatalok. Ezek a főként gyermekotthonból, árvaházból érkezett lurkók e nélkül a rendezvény nélkül valószínűleg soha nem kerültek volna „reflektorfénybe”, noha értékes, tehetséges gyerekek.

A fesztivál szervezőinek célja éppen az, hogy ráébressze őket: a teremtő Isten mindenkibe értéket plántált, a mi feladatunk csupán annyi, hogy gondozzuk és gyümölcsöztessük ezt az ajándékot. Vajdaságot a hajdújárási és az óbecsei lurkóházak növendékei, valamint a csantavéri diákok képviselték. A gyerekek a fővárosi bemutatkozás után a csantavéri plébánián is előadták színes műsorukat.
A program célja az volt, hogy a nézőtéren ülők is kedvet kapjanak a tánchoz, színjátszáshoz, énekléshez és a zenéléshez.
A vendéglátó ft. Utcai Róbert atya szeretettel buzdított és kért mindenkit arra, hogy fedezze fel szívében a fényt, amelyet az Úr beleültetett, és ne hagyja kialudni!
— Ebben segítsen, erősítsen meg mindenkit ez az összeállítás is! Miközben megcsodáljuk a gyerekeket, akik megannyiszor kikapcsolták a számítógépet és a televíziót azért, hogy keményen gyakoroljanak a fellépésre, gondolkodjunk el azon is, hogy mely területen lehetünk mi magunk is fényhordozók, hiszen: a fény a te szívedben is ott van — hangsúlyozta Róbert atya.
A mintegy másfél órás műsor nagy élményt nyújtott mindenkinek. A fülbemászó dallamok, gyönyörű énekek, táncok, a humorral átszőtt verses és prózai darabok megérdemelték a nagy tapsot, amellyel a közönség jutalmazta a fellépőket. Az előadás után a téren utcabál vette kezdetét, kicsi és nagy, fiatal és idős egyaránt ropta a táncot. A vidám hangulatnak Róbert atya vetett véget, és a másnapi tanításra emlékeztette a gyermekeket..

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..