home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A felsőoktatás és a versenyszféra együttműködése
Tóth Tibor
2016.05.14.
LXXI. évf. 19. szám
A felsőoktatás és a versenyszféra együttműködése

Pénteken a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete, valamint a Vajdasági Magyar Műszaki Tudományos Társaság A vállalkozó felsőoktatás címmel műhelymunkát szervezett, melynek témája a felsőoktatás és a versenyszféra együttműködése volt.

A szabadkai Galleria Hotelben megtartott rendezvényen a részvevők az egyetemek és a cégek közötti együttműködés eddigi jó tapasztalataival ismerkedhettek meg, melyeket meg is osztottak egymással.

Dr. Gogolák László szervező, a szabadkai Műszaki Szakfőiskola Mechatronika Tanszékének vezetője elmondta, hogy a műhelymunka célja a vállalkozások és a felsőoktatás egymáshoz való közeledése.

— Szabadkán nagyon sok újdonsült vállalkozó van, akinek bizonyos szintű fejlesztésre, valamilyen projektumra van szüksége. Ezek az emberek mind valamilyen projektumban szeretnének részt venni, amihez a segítségünket kérik. Ennek kapcsán támadt az ötlet, hogy egy workshopot szervezzünk, ahova a vállalkozókat meghívjuk, legyen szó nagyobb, közép- vagy kisvállalkozókról, és ezeken az összejöveteleken ismerkedhetünk is egymással. Első lépésként szabadkai és topolyai vállalkozókat hívtunk meg, a második lépés esetében pedig már szélesebb körben gondolkodunk. A vállalkozók tudják nekünk megmondani, milyen szakemberekre, a mi esetünkben mérnökökre van szükségük — mondta Gogolák.

A workshopon több magyarországi felsőoktatási intézmény vezetője tartott előadást. Prof. dr. Kovács Lóránt, a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának dékánja, prof. dr. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánhelyettese, prof. dr. Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki Karának dékánja és prof. dr. Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Műszaki Intézetének vezetője szólt a megjelent vállalkozókhoz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..