home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
A feledhetetlen Nefeljts
LENNERT Tímea
2006.06.28.
LXI. évf. 26. szám
A feledhetetlen Nefeljts

Doroszló nótakedvelő közönségének körében nagy népszerűségnek örvend az oromhegyesi Nefelejts lakodalmas zenekar. Többször játszott már a faluban. Vezetőjük, Zsoldos Rudolf most nótát gyűjteni járt itt:- Folyamatosan frissítjük a repertoárunkat. Az eddig kiadott hat cd-nk egyike például egé...

Doroszló nótakedvelő közönségének körében nagy népszerűségnek örvend az oromhegyesi Nefelejts lakodalmas zenekar. Többször játszott már a faluban. Vezetőjük, Zsoldos Rudolf most nótát gyűjteni járt itt:
- Folyamatosan frissítjük a repertoárunkat. Az eddig kiadott hat cd-nk egyike például egészében ritka nótakincsek feldolgozását tartalmazza.
- A hat kiadott cd jelentős múltra utal. Mióta játszanak együtt?
- 1981-ben alakultunk meg. Én ugyan a kezdetektől velük vagyok, de azóta természetesen cserélődtek a tagok. Ma hatan vagyunk a zenekarban. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy bemutassam a társaimat: Zsoldos Dezső tenorszaxofonon, Zsoldos Ervin klarinéton, szaxofonon és szintetizátoron, Magosi Szabolcs szintetizátoron, harmonikán, Molnár Gábor Tibor szaxofonon és trombitán, Vajda Károly nagybőgőn játszik, jómagam pedig harmonikázom és hegedülök.
- A lakodalmas és báli rendezvényeken kívül sokat lehet önöket rádióban és televízióban is hallani, látni.
- Valóban megjártuk már a szabadkai és az újvidéki rádió és televízió, valamint legutóbb a Duna Televízió stúdióját. A múltban a szereplések sora még különböző megmérettetési lehetőségekkel is bővült. Hogy csak egy példát mondjak: 1989-ben a Vajdasági Lakodalmas Zenészek Versenyén közönségdíjasok lettünk. Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a mi szakmánkban legfontosabb, ugye, a közönség szeretete.
- Ebből a zenekarnak bizony Doroszlón is kijár. Rudolf vendéglátója, nagy rajongójuk, Papp István tud erről a legtöbbet mesélni:
- Róbert fiam bevonulása alakalmából rendezett búcsúestre hívtam meg a zenekart először, majd az 50. születésnapomon is ők húzták a talpalávalót. Ezek az alkalmak már elégnek bizonyultak ahhoz, hogy megszeressék őket a faluban és az idei Vadászbálban ismét bemutatkozhassanak. Fiatalok, idősek körében egyaránt közkedveltek, mivel a régi nóták mellett játszanak új slágereket magyarul és szerbül is. Azt mondhatnám, nevükben foglaltatik sikerük titka: annyira jók, hogy nem lehet őket elfelejteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..