home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A fehér bot világnapját ünnepelték Szabadkán
Hodolik Boglárka
2021.10.15.
LXXVI. évf. 41. szám
A fehér bot világnapját ünnepelték Szabadkán

Október 15-e a fehér bot világnapja. A szabadkai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete az idén is megünnepelte ezt a napot. Ezzel is ráirányítva a figyelmet erre a kis közösségre. Bárdos György, a szervezet alelnöke mesélt lapunknak a működésükről.

Több mint nyolcvan személy és szervezet támogatja a központot, a többi közt Szabadka Város is. Az irodában számos segítséget kapnak a tagok, a mindennapi életben, a levelezésekben és az aláírások intézésében is. A közlekedésben a Subotica Trans is segít, jegyeket ad a vakoknak és a gyengénlátóknak, valamint a kísérőknek. A legfiatalabb tag ötéves, a legidősebb kilencvenkettő. A közösség tagjai lelkesen meséltek az eredményeikről. Az összetartás és egymás támogatása része mindennapjaiknak.

Az ünnepnap alkalmából Bárdos György elismerő oklevelet kapott többévnyi munkájáért. Szerényen mentegetőzött, amikor erről beszélt, a munkatársak és a tagok lelkesedéséből, büszke mosolyából és történeteiből mégis kiderült, okkal érdemelte ki. Mindenki szívesen fordul hozzá immár több mint tizenhárom éve.

Katica Bakajić egy mosolygós szépkorú hölgy, aki harminchat éve tagja az egyesületnek. Mesélt verseiről, és elmondta, hogyan buzdítja a fiatalabb tagokat is versírásra és a kulturális rendezvényeken való részvételre. Lelkesen szervezi ezeket a versmondó eseményeket.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..