home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A falióra
NÉMETH Emil
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám

A nappali falán függ. Képek veszik körül. Régi darab, a szüleim kapták ajándékba.

A nappali falán függ. Képek veszik körül. Régi darab, a szüleim kapták ajándékba.
A falióránk fából készült, római számok jelölik rajta az órákat. Először azt hinné az ember, hogy egyhangú, csendes ketyegésében nincs semmi jelentőségteljes. Bizony, ez nem így van! Családunk minden tagja a falióránk alapján tájékozódik. Apa figyeli, ha munkába indul, anya is rá-rá néz, mielőtt utazni készül. Ha iskolába vagy máshová indulok, mindig az öreg óra járását figyelem. Elgondolkodtam már azon, hogy mi lenne, ha az órák megállnának. Biztos nagy lenne a felfordulás az emberek életében. Elkésnének vagy idő előtt érkeznének mindenhova.
Az öreg falióránk jelentős berendezési tárgy, fontos a számunkra. Tiszteletreméltó formája, pontos járása biztonságot hoz az életünkbe. Szerintem ha a bútorainkat újakra cserélnénk fel, a faliórát akkor is megtartanánk, és továbbra is a régi helyén mutatná az idő múlását.
NÉMETH Emil, Kishegyes
Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, 5. a

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..