home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
A darabokba tört helységnévtábla árnyékában
Talpai Lóránt
2023.09.04.
LXXVIII. évf. 35. szám
A darabokba tört helységnévtábla árnyékában

Szabadka polgármestere, illetve a bel- és külkereskedelmi miniszter elítélte a vandalizmust

Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszter, illetve Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a Szabadka város nevét jelző világító felirat súlyos megrongálása kapcsán sajtótájékoztatót tartott a békovai körforgalomnál.

A város polgármestere határozottan elítélte és vandalizmusnak nevezte a történteket. Valamint arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az ügyben nyomozás folyik, és nagy erőkkel keresik az elkövetőket, akik véleménye szerint több mint valószínűleg ugyanazok a személyek lehetnek, mint akik a szerb nyelvű, cirill betűs táblát is megrongálták a békovai bekötőnél néhány hónappal ezelőtt. 

„A leghatározottabban elítélem ezt a vandalizmust, mellyel az elkövetőknek egyetlen céljuk volt, mégpedig az, hogy megpróbálják tönkretenni a szerbek és a magyarok közötti, történelmi jó viszonyt. Arra kérem a szabadkai polgárokat, hogy ne dőljenek be a provokációnak!” — hangoztatta Bakić.

Tomislav Momirović a szerb kormány nevében ítélte el a bűnös cselekedeteket, és rámutatott arra, hogy Szerbia az utóbbi években sokat tett a nemzeti kisebbségek elfogadása érdekében, ezért az ilyen esetek árnyékot vetnek mindenre, és megengedhetetlenek.

Bakić végül megvédte Baja Mali Knindžát

A sajtótájékoztató végén újságírói kérdésekre válaszolva Stevan Bakić azt jelentette ki, hogy egyesek meg fognak lepődni az elkövetők kilétén. Majd pedig megvédte Baja Mali Knindžát és koncertjét. „Semmi összefüggést nem látok Baja Mali Knindža fellépései és a vandál cselekmények között, legutóbb Nagyfényben is mindenféle atrocitás nélkül ért véget a fellépés” – jelentette ki a polgármester. Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan léphet fel egy szélsőségesen soviniszta és nacionalista énekes folyamatosan Szabadkán, azt válaszolta, hogy szerinte nem szélsőségesek a dalai, és az egyik legnépszerűbb népdalénekes Szerbiában.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..