home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„A daloknak üzenetük van”
Zséli Ágnes
2022.01.04.
LXXVI. évf. 52. szám
„A daloknak üzenetük van”

A törökbecsei, ötödikes Erős Lilla lett az idén a tini korosztály második helyezettje a harmincadik alkalommal megszervezett temerini Tini Fesztiválnak. A szőke kisleány énekhangjával szinte elkápráztatta a háromtagú szakzsűrit és a jubiláló esemény jelenlévőit.

Mi, törökbecseiek jól ismerjük Erős Lillát, a kreativitását, az alkalmi műsorokon való szereplését, bemutatkozását, legyen az akár ének, versmondás vagy éppen az őseinktől örökölt néptánc bemutatása. Mára olyannyira belopta magát az életünkbe, hogy szinte már el sem tudjuk képzelni a Tisza menti településünk kulturális életét az ő jelenléte nélkül.

Lillát kiskora óta ismerem, s a lelkemben már akkor boldogságot éreztem, amikor az édesanyja, Erős Molnár Angéla tudatta velem, hogy leánya, aki már majdnem tizenkét éves, az idén benevez a Tini Fesztiválra. Egyébként arra a kérdésemre, hogy hány éves, Lilla azt válaszolta, hogy majdnem tizenkettő, amihez egy rövid szünet után azt is hozzáfűzte, hogy jövő év márciusában tölti be.

A törökbecsei Erős családban nincs hiány népihagyomány-ápolásban, zenében. Az óbecsei származású édesanya tizennégy éves korától néptáncol, sőt, azóta is büszkén ölti magára a népviseleti ruhát. Oszkár, az édesapa időnként a helyi egyesület keretében működő férfikórust erősíti. A szülők egyébként tésztaüzemet működtetnek, de nem feledkeznek meg arról, hogy fellépéseikkel a közösséget erősítsék.

Lilla a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület berkeiben két tánccsoportot is erősít, a helyi Teleház Polgárok Egyesületben működő színjátszó és szavalócsoporttal lép fel, sőt hegedül is. Gyönyörű énekhangjára az elmúlt négy évben figyeltek fel a szakemberek. Sándorfalván, Törökbecse testvértelepülésén volt az első bemutatkozása, melyet számtalan fellépés követett. Ezek számát a cikkünk főszereplője sem tudja pontosan megnevezni. 

Azt hiszem, hogy mindez az olvasók figyelmét is felkeltette, hiszen a sikertörténet a legtöbb esetben egy álommal kezdődik, melyet kitartó munka, a cél eléréséhez vezető szorgalom, lelkesedés követ. Ezt teszi Lilla is, és ennek gyümölcseként az elmúlt években több megmérettetésen is kitűnően szerepelt. A többi közt a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn, a „Dunán innen, Tiszán túl” Ifjúsági Népművészeti tehetségkutató versenyen. Az elmúlt időszakban a popzene útvonalán indult el. Az idén az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete által szervezett Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén szólóének kategóriában első helyezett lett, míg az online formában megtartott Kárpát-medencei Diákok Művészeti Találkozóján szólóének versenyszámban arany, zenekar kategóriában pedig kiemelt arany minősítésben részesült. 

— Örülök az elmúlt évek sikereinek, számomra azonban ez idáig a Tini Fesztiválon elért eredményem a legkedvesebb — hangsúlyozta Erős Lilla. Az édesanyjától hallotta, hogy az idén is megszervezik a fesztivált, ahol ő korábban még nem énekelt. — Azt gondoltam, hogy nem lesz jogom a megmérettetéshez, mivel nem felelek meg a korhatárnak, óriási örömömre azonban nem így történt. Ződi Zalán zenetanárom nevezett be, én pedig gyorsan három dalt választottam ki magamnak, melyet gőzerővel gyakoroltam. Naponta többször elénekeltem a Megasztárból az Álomvilág, valamint B. Nagy Rékától a Harcolok és a Minden jót szerzeményt. Bevallom, nekem a Harcolok tetszett a legjobban, de a fesztivál háromtagú zsűrijének az volt az ajánlata, hogy a gálaműsoron a Minden jót énekeljem el, ami nem esett nehezemre, mert úgyszintén közel áll a szívemhez. Ez utóbbi a koronavírus-járványról is szól, mely behálózta a Földet, a kék bolygót, és mindenki akkor lenne boldog, ha a vírus eltűnne, és nem nehezítené meg az emberek mindennapjait. A daloknak üzenetük van, melyet mindig szem előtt tartok.

A mosolygós kisleány szerényen, de azt is bevallotta, hogy a gálaműsor előtti bemutatkozás pillanataiban egy kicsit izgult, megismerkedett azonban egy versenyzővel, akivel azonnal barátságot kötött. A két sorstárs addig bátorította egymást, hogy a lámpaláz eltűnt. A jubiláló vetélkedőre Lillát a családtagok kísérték el, akiknek táborához az osztálytársak is csatlakoztak, hiszen ők a képernyőn nézték a barátnőjüket, és szurkoltak neki úgy, mint sokan mások is.

Lilla álma az, hogy egyszer, majd ha nagy lesz, musicalben szerepeljen, énekeljen, de az X-Faktorban és a Sztárban sztár leszek! című műsorban is szeretne helytállni.

Erős Lilla sokunknak bizonyított, sőt, ezt teszi a jövőben is, mert tudja, a cél felé vezető út annak az embernek nyílik meg, aki tudja, merre tart.

Fényképezte: Erős Molnár Angéla

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..