A csókai középiskola diákja utazhat Brüsszelbe

A csókai középiskola diákja utazhat Brüsszelbe

Tavaly a csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola diákparlamentjének projektuma bekerült a tíz legjobb közé Szerbiában, aminek köszönhetően egy tanuló június elején öt napra Brüsszelbe utazhat.

Az Active Független Ifjúsági Szervezet az utóbbi években az egész Tisza mentére kiterjesztette tevékenységét, mert az a céljuk, hogy minél több fiatalt megszólítsanak. Mivel Észak-Bánáti Erőforrás Központként is működnek, a köztársasági ifjúsági és sport minisztérium eszközeit ők pályáztatják tovább az ifjúsági szervezetek és a fiatalok csoportjai körében. A kiírásokra eredeti ötleteket, változatos programokat várnak. Tavaly a csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola diákparlamentjének projektuma bekerült a tíz legjobb közé Szerbiában, aminek köszönhetően egy tanuló június elején öt napra Brüsszelbe utazhat.

Az oktatási intézmény választása a nagykikindai származású Nagyiván Adriánra esett, aki gyógyszeripari-technikus szakon fejezi a középiskolát. A fiatalember a diákparlament elnöke, kitűnő tanuló, az anyanyelvén kívül kiválóan beszél szerbül és angolul, különböző aktivitásokban vesz részt, tanulmányait az újvidéki orvostudományi egyetem gyógyszerészeti karán kívánja folytatni. Amikor a távlati terveiről faggattam, kijelentette, úgy gondolja, mindenhol könnyebb, mint itt, mégsem szeretné külföldön folytatni az életét. Hogy később hogyan alakul a sorsa, azt még nem tudja, egyelőre az újvidéki egyetemi évekre készül. Illetve előbb a jutalomutazásra, aztán az érettségire, majd a felvételi vizsgára matematikából és kémiából.

Adrián elmondta, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy az iskoláját és a vajdasági magyarokat is képviselheti Brüsszelben. A találkozó témája, hogyan kerülhet be Szerbia az Európai Unióba. A tanulmányi kirándulásra tíz társával indul, de közülük csak Adrián lesz vajdasági. Reméli, szép élményben lesz része és tapasztalatokkal gazdagodva térhet majd haza.


Adrián az iskola és az ifjúsági szervezet képviselőivel

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink