home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A cserejátékosok döntöttek
Tóth Tibor
2024.07.23.
LXXIX. évf. 29. szám
A cserejátékosok döntöttek

Szuperliga, 1. forduló

Topolya: TSC—IMT 1:0 (0:0)

TSC Aréna, 1500 néző, vezette: Ilić (Kragujevac)

Gólszerző: Pantović a 70. percben.

TSC: Ilić — Vlalukin, Krstić, Capan, Petrović — Vulić (Banjac) — Milosavljević (Pantović), Lazetić (Jovanović), Đakovac (Stanić), Radin — Ćirković (Sós).

IMT: Belić — Batisse, Glišić, Konstantinov (Bastaja), Popović (Jevtić) — Radočaj, Court, Kijevčanin (Zulfić), Krstić (Luković) — Jović — Lutovac (Stevanović). 

Győzelemmel mutatkozott be Dean Klafurić a TSC kispadján. Mint ismeretes, a mostari Velež csapatától érkezett horvát szakember Žarko Lazetić helyét vette át, hiszen a TSC csapatával ezüst- és bronzérmet is szerzett sikeredző visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Tel Aviv-i Maccabi csapatától. Az első félidőben a topolyaiak 70%-ban birtokolták többet a labdát, irányították a játékot, de Belić hálója nem rezdült. A 14. percben Đakovac rövidsarokba tartó lövését ütötte szögletre Belić, majd 20 perccel később a Milantól kölcsönbe érkező Lazetić elé került a labda, akinek közeli lövését is védte az IMT kapusa. A szünetben Pantović és az Oroszországból hazatért Banjac is beállt a topolyai csapatba. Az 51. percben Radin lőtt kapura 15 méterről, de az újbelgrádi hálóőr látványos vetődéssel hárított.


Tóth Tibor felvételei

Az 56. percben nagy helyzet adódott az IMT előtt, amikor a bal szélen Lutovac futott el Vlalukin mellett, középre passzolt, de Krstić a kivetődő Ilićbe lőtte a labdát. A 65. percben Ilić a tizenhatoson kívül fogta meg a labdát, amiért az IMT szabadrúgáshoz jutott a tizenhatos vonaláról, ám a francia Court lövése a sorfalban akadt el. A 70. percben három csereként beállt játékos révén megszerezték a vezetést a hazaiak: Banjac saját térfele közepéről kiválóan passzolt a jobb szélen lévő Jovanovićhoz, aki egy nagy sprint után a hosszúsaroknál érkező Pantović elé tálalt, aki egy méterről a hálóba passzolt. A 82. percben nagy helyzet volt a vendégek előtt, amikor Court bal oldali szöglete után Jevtić fejelhetett közelről, de Ilić bravúrral szögletre mentett, majd egy perc múlva Batisse az ötös sarkáról leadott lövését hárította szögletre a TSC kapusa. A 92 percben megduplázhatta volna előnyét a TSC, miután gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, Stanić hosszan indította Sóst, aki egyedül törhetett kapura, de lövését, bravúrral, lábbal védte Belić. A TSC a következő fordulóban a niši Radnički csapatának lesz a vendége.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..