home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A címvédő búcsúja
Tóth Tibor
2024.06.30.
LXXIX. évf. 26. szám
A címvédő búcsúja

Kiesett a címvédő Olaszország, a házigazda Németország pedig kétgólos győzelmével bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Berlin: Svájc–Olaszország 2:0 (1:0)

A svájci válogatott végig jobb teljesítményt nyújtva teljesen megérdemelten győzte le a címvédőt, ám az ezen az Eb-n különösebb elképzelés nélkül játszó, a labdával gyakran tanácstalannak tűnő Olaszországot. A szervezett svájci játék a 37. percben érett góllá, amikor a Bologna csapatában játszó Freuler lőtt Mancini és Donnarumma érintésével az olasz kapuba. A második félidő elején újra az olasz kapuban táncolt a labda: Vargas a tizenhatoson belülről pontosan tekert a hosszú sarokba. Az olaszok kétgólos hátrányban sem tudtak mihez kezdeni, gyenge próbálkozásaikat a svájci védelem rendre hatástalanította, a 90 perc alatt Luciano Spaletti együttese mindössze egyetlen alkalommal találta el a svájci kaput. Svájc a negyeddöntőben az Anglia–Szlovákia-mérkőzés győztesével találkozik.


Szalai Attila rajza

Dortmund: Németország–Dánia 2:0 (0:0)

A németek óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, néhány perc elteltével Schlotterbeck gólt fejelt, de Oliver angol játékvezető Kimmich szabálytalansága miatt érvénytelenítette a találatot. A 20. perc körül enyhült a német nyomás, a középpályán a dánok időnként átvették a mérkőzés irányítását, és tetszetős akciókkal próbálták veszélyeztetni ellenfelük kapuját. A 37. percben erős villámlással és mennydörgéssel, majd nagy mennyiségű esővel óriási vihar érkezett a Signal Iduna Park fölé, és az angol játékvezető húsz percre megszakította az összecsapást. A viharszünet után Höjlund megszerezhette volna a dán vezetést, de Neuer nagyot védett, ahogy a másik oldalon Schmeichel is, aki Havertz fejesénél mentett óriásit. A második félidő elején a németek nem tudtak tisztázni saját kapujuk elől, és Andersen a lábak erdejében a kapuba talált. A videobíró azonban les miatt (néhány centis lesről volt szó) érvénytelenítette az északiak gólját, majd a következő támadásnál az imént gólt szerző Andersen kezezett saját kapuja előtt, és a videobíró beavatkozása után Oliver tizenegyest ítélt, amit Havertz értékesített. Negyedóra múlva Musiala kapott egy hosszú indítást, Andersen jócskán lemaradt róla, és higgadtan a hosszú sarokba emelte a labdát, ezzel eldöntve a mérkőzést. Németország a negyeddöntőben a Spanyolország–Grúzia-mérkőzés győztesével találkozik.

A vasárnapi program: Anglia–Szlovákia (18), Spanyolország–Grúzia (21).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..