home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A brit srác, aki Budapesttel lett híres!
Zvekán Péter
2014.10.08.
LXIX. évf. 41. szám
A brit srác, aki Budapesttel lett híres!

Rengeteg sikertörténetről hallhattunk már, de George Ezráé egészen különleges. Ő ugyanis nemrég a Budapest című dalával vált híressé. Magával a szerzemény címével is felkeltette többek figyelmét, az igazi meglepetést azonban éneklésével szerezte.

Először is a huszonegy éves Ezrának nagyon különleges hangja van. Olyan, amelyet száz közül is felismerünk. Ez azonban nem volt mindig így. Állítása szerint sokáig nem is tudott énekelni — ellentétben az összes többi családtagjával. Aztán tizenöt-tizenhat éves korában hangja mélyre változott. Az énekléssel egyidejűleg felismerte magában a zeneírásra való hajlamot, de valami hiányzott az életéből, ezért úgy döntött, hogy elindul egy egy évig tartó európai körútra, teljesen egyedül. Nagy kihívás volt ez neki, hiszen ilyen sokáig egyedül lenni sokakhoz hasonlóan az ő számára sem volt megszokott. Utazása alatt folyamatosan írt, mert közben rengeteg külső hatás érte. Ez alatt az egy év alatt annyi dalt szerzett, hogy az első albumára alig tudta kiválogatni azokat, amelyek nem kerülhettek fel rá.



A lemez, melynek a Budapest című dal volt a legismertebb előhírnöke — már tavaly decemberben nyilvánosságra került —, végül 2014. június 30-án Wanted on Voyage címen jelent meg. De miért énekel egy brit fickó Budapestről, vagy egyáltalán mit takarhat ez a cím? Az énekes elmondása szerint ez egy szerelmes szám, mely arról szól, hogy mik azok a dolgok, amelyeket életünk folyamán feladunk megtenni valakiért, valamint arról, hogy hogyan képzelünk el valakit, még mielőtt láttuk volna. A párhuzam abban is felfedezhető, hogy az európai utazása alatt tervben volt egy budapesti látogatás is, mely az utolsó pillanatban meghiúsult — egyéb elfoglaltsága miatt. Így a dal születésekor a várost csak mások történeteiből, elbeszéléséből „ismerte meg”, és a magyar főváros több mint varázslatosnak tűnt neki.

Azóta persze már járt Budapesten, és elmondása szerint a dalhoz kapcsolódó szövege már nem olyan autentikus, de ettől függetlenül szívesen játssza.

A dal megjelenése után George hatalmasat robbantott az egész világon, így szinte az egyik pillanatról a másikra vált ismertté. Nem is akárhogyan, hiszen szerzeménye bejutott a zenei toplisták legjobb öt helyezése közé a többi közt Ausztráliában, Ausztriában, Csehországban és Németországban.



Az eddigi karrierje során az a legkellemesebb meglepetés, hogy a nemrég megjelent Blame It on Me című dala talán még a Budapestnél is jobb, tehát máris biztos, hogy nem egy egyslágeres előadóról van szó. A szerzeményt augusztus 11-én adták ki, és ugyanezen a napon töltötték fel a hozzá készült klipet is, melyet azóta több mint 1,5 millióan tekintettek meg a világ legnagyobb videómegosztó portálján, a YouTube-on.

A lényeg, hogy George Ezra jelenleg egy nagyon felkapott énekes, akinek dalait a világ minden táján játsszák. Ő pedig közben kirobbanó energiával koncertezik, hiszen 2015. január 3-áig folyamatosan turnén van Nyugat-Európában és Ausztráliában. Nekünk pedig addig marad a Budapest és a Blame It on Me.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..