home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A bor és a szőlő dicsőítése
(re)
2014.09.24.
LXIX. évf. 39. szám
A bor és a szőlő dicsőítése

A hétvégén tartották meg a XXV. Palicsi Szüreti Napokat

Borkóstoló, terménykiállítás, biogyümölcsök és -zöldségfélék — minden, ami szem-szájnak ingere. A hétvégén Palicsra látogatók ezeknek az élményeknek lehettek részesei, miközben megcsodálhatták a kézművestermékek kiállítását, a Rotary Klub jóvoltából pedig rostonsültet fogyaszthattak.

A XXV. Palicsi Szüreti Napok keretében gazdag művelődési műsorral és egyéb programokkal kedveskedtek a szervezők.

A rendezvényt Maglai Jenő szabadkai polgármester, az esemény házigazdája nyitotta meg. Köszöntőbeszédében elmondta: a szabadka-horgosi homokvidék területén szerencsére egyre többen foglalkoznak ismét szőlészettel és borászattal, ezzel mintegy újfent meghonosítva térségünkben ezt a csodálatos szakmát.

Az Arena Zabatkiensis Borlovagrend Dragan Stanković személyében új lovagot avatott, az idei év csősze pedig Huszák Zoltán lett.

A megnyitón a palicsi Szederinda népdalkör borénekekkel szórakoztatta a közönséget, a termelők pedig kóstolással egybekötött árusítás során kínálták a portékáikat. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..