home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A biotermelés útja Közép-Bánátban
B. S.
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
A biotermelés útja Közép-Bánátban

Nemrégiben biotermelést népszerűsítő két rendezvényt is tartottak Lukácsfalván.

A projektum révén először a mezőgazdasági témákkal foglalkozó újságírók vajdasági szervezete ismerkedett a biotermelők helyzetével, valamint a helybeli általános iskola és a Fehér-tó Egyesület új kezdeményezésével. A két intézmény együttműködés keretében tervezi elkezdeni az iskola negyed lánc területű földjén a biotermelést. Ennek értelmében a parcellát ellenőrzés alá vonták, és előteremtették a pénzt a tanúsítvány beszerzésére. A megmozdulás egyik célja, hogy a gyerekek is megismerkedhessenek az egészséges élelmiszerek termelésével. Ez alkalommal az óvodások ellátogattak az iskola szomszédságában lévő gazdaságba, ahol már teljes mértékben biotermelés folyik.
A rendezvény a közép-bánáti termelők tanácskozásával folytatódott, melyen a biotermékeket forgalmazó cégek képviselői is részt vettek. Az összejövetelen bemutatkoztak a termelők, elemezték a termelési eredményüket, szó esett a biotermékek árusításáról Nagybecskerek zöldségpiacain, valamint a reklámanyagok kidolgozásáról, internetes portál létrehozásáról.
A termékeket forgalmazó cégek a nagy áruházláncokkal való együttműködés lehetőségét kínálták fel a termelőknek, valamint az Ecoco cég révén — amellyel már néhány Közép-Bánáti termelő szerződést kötött — az ipari termékek Németországba való kivitelét. Egyébként biotermeléssel Nagybecskerek községben, valamint Nagykikindán és Tordán tíz gazdaság foglakozik összesen ötven hektárnyi területen. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..